Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Virtuális utazás, mobil kisautók, varázslatos szélessávú világ

Infovilág
A budai Millenáris Park adott otthont az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által május 20-án szervezett szélessávúinternet-napnak, amely egyben a minisztérium eMagyarország gördülő bemutatójának nyitánya is volt. A közönségnapon a műholdas kapcsolattal ellátott eMagyarország-kamion és a technika legújabb „csodái” várták a látogatókat.
A rendezvényen piaci cégek is jelen voltak, amelyek új fejlesztéseikkel és különlegességekkel kápráztatták el a nagyközönséget. A UPC standján „táncoló szőnyegen” mérhették össze tudásukat a jelentkezők, részt vehettek virtuális utazáson meg a chello Aréna online stratégiai játékaiban. A T-Online óriás digitális nappalijában fejtörőjátékk és ingyenes internetes képzés várta a látogatókat, a standnál a közönség mások között Kepes Andrással és Réz Andrással cseveghetett. A Sanoma online divíziója a Startlap, a Citromail és a TeszVesz portállal képviseltette magát. Az oda látogatók számos érdekes vetélkedőn, online liciten vehettek részt, és kirakhatták az ország legnagyobb puzzle-jét is. Nagy népszerűségnek örvendett a Euroweb online telefonja, a NeoPhoneX, a Wiera vezeték nélküli internet szolgáltatása és az Interware sok online játéka.

A látogatók kipróbálhatták a Pannon GSM videotelefonját, a helyszínen készített digitális fotók százait haza is vihette a nagyközönség a Hewlett-Packard digitális nyomtatójának köszönhetően. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium standján a cybersport játékok világszinten is ismert magyar virtuózaival, a Team Hungary tagjaival játszhattak az érdeklődők.

A parkban a GTS-Datanet internetkávézója, szélessávú versenyautó-pálya, Pannon mobil kisautók, bűvészshow és nagyszabású koncertek is helyet kaptak. Az IHM eMagyarország gördülő bemutatójának is itt volt az első állomása: a kamion 16 terminálján lehetett internetezni és játszani. Este a Neo, az Amorf Ördögök és a Balkan Fanatik szórakoztatta a a közönséget.

Címkék