Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megújul a budapesti vásárváros – elkelt a Hungexpo

Megújul a budapesti vásárváros – elkelt a Hungexpo
Infovilág
A Hungexpo ezentúl is Kőbányán működik majd. A befektetők a cégvásárlást követő öt évben ötmilliárd forint értékű beruházást hajtanak végre a vásárváros területén. A második ötéves időszakban újabb 2,5 milliárd forintot fordítanak a Hungexpo fejlesztésére. A következő években a többi között egy többcélú csarnokot is építenek majd Kőbányán. Remény van arra, hogy a következő években a kiállítás-szervezés területén Budapest felzárkózik a térség fővárosaihoz.

A fejlesztések megvalósulását szavatolják a francia cég kitűnő szakmai referenciái. A GL Events csoport négy szakmai területen a rendezvényszervezési piac egyik meghatározó szereplője. Létesítményeket üzemeltet 12 helyszínen, amelyek a rendezvények minden típusának fogadására alkalmasak. Szakmai és a széles közönség számára egyaránt szervez kiállításokat, valamint kongresszusokat és vállalati rendezvényeket. Gondoskodik a szalonok, kiállítások és rendezvények által igényelt szolgáltatásokról, a berendezésről és kapcsolódó szolgáltatásokról. A részvénytársaság saját tőkéje: 120 millió euró, több mint kétezer munkatársat foglalkoztat.

VISSZAPILLANTÁS: A privatizációs szervezet 2004. augusztus 2-án írt ki nyilvános, kétfordulós, előminősítéses pályázatot a Hungexpo Rt. állami tulajdonú részvénycsomagjának értékesítésére. A benyújtandó pályázatoknak tartalmazniuk kellett egy kiállítás- és rendezvényközpont kialakításának tervét. A pályázóknak legalább ötéves fejlesztési elképzeléseiket is ismertetniük kellett ajánlatukban, azért, hogy Budapest a régióban versenyképes vásárvárossal rendelkezzék. Az ÁPV Rt. értékelése szerint kiemelkedő siker, hogy többszöri próbálkozás után, magánosítás révén, versenyeztetés útján sikerült gondoskodni a Hungexpo jövőjéről és a szakterület további, európai színvonalú fejlődéséről.

Címkék