Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Microsoft-kutatóközpont nyílik Írországban

Infovilág
Az új központ által kifejlesztett technológiák a Microsoft szinte valamennyi alapvető termékében megjelennek. A sandyfordi létesítmény fejlesztői kezdetben a Windows Media Centre továbbfejlesztésén és az európai digitális televíziózás műsorszórási tervén fognak dolgozni, majd a Windows operációs rendszer következő, Longhorn kódnevű változatának egyes összetevőit tervezik meg és készítik el. A csoport együtt dolgozik a Dániában, Indiában és Kínában működő Microsoft-központokkal, és a Microsoft Product Group kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezetének hatáskörébe tartozik.

Jean-Philippe Courtois, a Microsoft EMEA-régióbeli igazgatója kijelentette a Microsoft írországi működésének 20. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen: „A Microsoft megértette a lisszaboni Agenda által megfogalmazott EU-célokat, és elérésükért igyekszik hozzájárulni az európai gazdaság növekedéséhez, az újító és megújító folyamatok felgyorsulásához, a munkahelyteremtéshez. Írországi kutatás-fejlesztési központunk bizonyítja az Európa iránti elkötelezettségünket. A beruházás egyaránt támogatja az ír kormány és az Európai Unió célkitűzéseit.”

A Microsoft az idei pénzügyi évben 6,1 milliárd dollárt kíván kutatás-fejlesztésre és beruházásokra fordítani. Ebbe beletartozik az új, írországi központ is. A múlt években jócskán kiszélesedett a Microsoft kutatás-fejlesztéssel foglalkozó létesítményeinek köre. A írországi mellett ide tartozik a Microsoft cambridge-i kutatólaboratóriuma, az Aachenben létrehozott Microsoft Európai Innovációs Központ, a dániai Vedbaekben működő termékfejlesztési központ, valamint a tavaly novemberében szintén Vedbaekben megnyitott „Microsoft Technology Centre for ISV Development” központ.

Címkék