Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Samsung csúcskészülékek a Las Vegas-i fogyasztói elektronikai szakkiállításon – „mozivászon méretű” plazmatévé

Infovilág
A Samsung saját fejlesztésű digitális képminőség-tökéletesítő technológiája, a Digital Natural Image engine (DNIe) alkalmazásával a készülék 68,7 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, ami 60-szorosa az átlagos értéknek. A 2000–1 kontrasztarány tovább gazdagítja a kristálytiszta látványt. A 6.1-es SRS Trusurround XT a virtuális körhangzás és a Dolby Digital formátumok támogatásával nemcsak páratlan képminőséggel, de osztályon felüli hangzással is büszkélkedhet.

A „mozivászon méretű” plazmán kívül egyéb, kiváló paraméterekkel rendelkező televíziókat is bemutatott a Samsung. Az EISA-díjjal is kitüntetett DLP-televízió nagy testvérét, a 70 hüvelyk képátlójú modellt, továbbá a 40 és 46 hüvelyk átmérőjű LED-es háttér-világítású LCD-típusokat szintén megcsodálhatta a közönség. Az utóbbiak legalább 40 százalékkal több színárnyalatot jelenítenek meg, mint hagyományos háttér-világítású társaik. Különlegesség a Braun képcsővel szerelt 30 hüvelykes készülék is, amely mindössze 40 centiméteres mélységével igazán helytakarékosnak nevezhető.

Blu-ray Disc (BD) felvevőjén kívül, a Samsung először tárta a nyilvánosság elé BD-lejátszóját is, amely támogatja nagyfelbontású filmek lejátszását, és 8-csatornás hangzást kínál. Az új adathordozó, a hagyományos CD-méretű Blu-ray Disc 2,5 órányi nagyfelbontású műsort képes raktározni.

A Samsung házimozi-újdonsággal is szolgált Las Vegas-ban. A Super Digital Sound Master Extended (sDSM-E) technológiájú készüléke 7.1-es hangot állít elő, mindössze öt hangszóró segítségével. A rendszer USB-kapcsolaton keresztül képes MP3 lejátszók és videokamerák memóriájának tartalmát lejátszani, illetve megjeleníteni. Ez a modell az első olyan házimozi, amelyik támogatja a HDMI-szabványt. Az eredmény lényegesen jobb képminőség.

MOBIL ESZKÖZÖK
A KOMMUNIKÁCIÓ ÚJ KORSZAKÁNAK NYITÁNYÁN

A Samsung Electronics az idei fogyasztói elektronikai szakkiállításon bemutatta a digitális multimédia-sugárzás (DMB) vételére alkalmas hordozható készülékeit is, amelyekkel kiváló minőségben élvezhetők földi sugárzású videoprogramok. A világon elsőként mutatott be hordozható DMB-televíziót. Az újdonságot egy 6 hüvelykes, 16–9 képarányú LCD-kijelzővel látták el, amely már az új LED-es háttér-világítású technológiával készült. A készülék MP3 fájlokat, sőt PC-ről letöltött videófájlokat is lejátszik. – A tervezők az új típusú vevőegységet DVD-lejátszóba, laptop számítógépbe és kézi számítógépbe is beleépítették, és szintén kiállították őket Las Vegasban.

Bemutatta a Samsung a világ első, MPEG-4 videóformátumot támogató hordozható multimédia lejátszóját (PMP) is. A készülék képes közvetlenül, átalakítás nélkül lejátszani videokamera fájlokat. A hordozható Samsung-készülékek sorát hordozható CD-játszó nagyságú, 3 hüvelykes LCD-kijelzővel ellátott DVD-lejátszó és egy zsebóra formájú MP3-lejátszó zárta a Las Vegas-i kiállításon.

A világ egyik legnagyobb mobiltelefon-gyártójaként, a harmadik generációjú mobiltechnológia területén is bizonyított a Samsung, amikor a többi között bemutatta 1,3 megapixeles kamerával felszerelt kicsi, gömbölyded, EV-DO modelljét. Az európai 3G-piacon 1 megapixeles WCDMA-telefonnal kívánja pozícióját szilárdítani.

A nagyközönség most láthatta először a HiWAWE vezeték nélküli hálózatot, amely a lakásban szerte elhelyezett készülékekhez megbízhatóan és gyorsan juttatja el a tévéműsort. A HiWAWE az év második felében már kapható lesz.

A Samsung az idei CES-en 12 innovációs díjat nyert termékeivel.

Címkék