Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az üzleti élet Oscar-díjasa: dr. Kürti Sándor

Infovilág
Az Ernst & Young által 1986-ban alapított díj az üzleti élet Oscar-díja, amelynek odaítélésére ma már a világ 40 országában kerül sor. A díj legfontosabb célja a hazai üzleti kultúra fejlesztése, a példamutató üzleti és vezetési modellek elismerése, közkinccsé tétele. A díjátadáson elhangzott méltatások szerint dr. Kürti Sándor a díjat akotókészségével, az újító ötletek megvalósításában való személyes részvételével, továbbá a Kürtnél meghonosított példaértékű szervezeti kultúra fejlesztésében elért sikereivel érdemelte ki.

"Váratlanul ért ez a megtiszteltetés, hiszen a Kürtnél lényegesen nagyobb és igen sikeres hazai vállalatok menedzserei is a jelöltek között voltak. Mindazonáltal erősíti a meggyőződésemet, hogy a magyar kis- és középvállalkozások számára igenis nyitva áll a lehetőség az érvényesüléshez. Ez persze, nem azt jelenti, hogy az oda vezető út sétagalopp lenne, ám kreativitással, szorgalommal, állhatatossággal és a feltétlen ragaszkodással a minőséghez messzire juthat az ember" – nyilatkozta dr. Kürti Sándor a díj odaítélésekor.

A Kürt 16 éve van jelen a hazai informatikai piacon, a világon az elsők között dolgozta ki az azóta is a világ élvonalába tartozó adatmentési (sérült mágneses adattárolókról való adat-helyreállítási) technológiáját, illetve információbiztonsági módszertanát (IBiT). A Kürt legfrissebb fejlesztése a szervezetek információbiztonsági szintjének folyamatos fenntartását biztosítani hivatott Kürt Security Assurance és Security Assurance Pro szolgáltatáscsomag. A Kürt technológiái Magyarország nemzetközileg is elismert informatikai exportcikkei közé tartoznak. A Kürtnek ma már Ausztriában és Németországban működik leányvállalata, és közeli tervei között szerepel újabb cégek alapítása az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten is.

Dr. Kürti Sándor 1989-ben alapította meg testvérével, Kürti Jánossal a Kürt Kft.-t, mely kezdetben mágneses adattárolók (mágneslemezek, winchesterek) javítására szakosodott. 1990-ben a Kürt Alapítványi Gimnázium létrejöttéhez nyújtott anyagi támogatást, 1996-ban a Cigányszármazású Gyerekek Oktatási Alapítványát hozta létre. 1994-ben az adatmentési technológiáért a Kürt elnyerte az Innovációs Nagydíjat. 1996-ban, a számítógép-tudományban, annak alkalmazásában elért eredményeiért Kalmár László Díjjal tüntették ki. 1997 óta informatikai biztonsági technológiák kidolgozásával foglalkozik. 1998-ban az innováció területén elért eredményeiért Gábor Dénes Díjat kapott. Kétszer választották meg „az év informatikai menedzserének” (1997 és 1998). 1998 óta a Kürt Computer Rendszerház Rt. vezérigazgatója. 2000-ben megválasztották az Informatikai Vállalkozások Szövetsége alelnökének. 2002-ben cége a Budapest Klub Alapítvány által létrehozott Üzleti Etikai Díjat, illetve a XI. Innovációs Nagydíj Pályázaton az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002. évi Innovációs Díját nyerte el. 2004-ben Széchenyi-díjat kapott a műszaki fejlesztésben kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert eredményéért.
Tavaly ősz óta a Kürt Rt. elnökeként folytatja pályafutását, s fő célja a vállalat stratégiai irányításában való elmélyülés.

Címkék