Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Intel tízparancsolata 2005-re

Infovilág

2. MOBILIZÁLD AZ OTTHONI SZÓRAKOZTATÓRENDSZERT! Januárban az Intel bemutatja a Sonoma platformot, amely lehetővé teszi az olyan számítógépek elérését, melyek továbbfejlesztett grafikát nyújtanak a legújabb DVD-tartalmak lejátszásakor, a legújabb játékok megjelenítésekor, ezzel együtt kiváló minőségű hangzást kínálnak a MP3-as tartalmak lejátszásakor, illetve a tv-tuner ExpressCardok támogatásakor. A január 6–9. között rendezett Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n bemutatják a legújabb, Intel Centrino mobil technológiára épülő laptopokat, amelyek egyesítik a PDA-k, DVD- és MP3 lejátszók, illetve a mobil játékeszközök tulajdonságait.

3. VAKÁCIÓZZ A LAPTOPODDAL! Rögzítsd kedvenc tévéműsoraidat az Intel Pentium 4 processzorra épülő Entertainment PC-re, és vidd magaddal őket a vakációra. A notebook által állandó kapcsolatban maradhatsz, tárolhatsz és küldhetsz digitális képeket, helyettesítheted a vastag útikönyveket, vagy úti beszámolókat tölthetsz fel a család weboldalára.

4. SZABADULJ KI A HÁZBÓL, ÉS PIHENJ, SZÓRAKOZZ! A Wi-Fi által besugárzott parkban, kávézóban vagy strandon akár egy széles karimájú kalap alatt, napszemüvegben, és természetesen Intel Centrino mobil technológiára épülő noteszgéppel felszerelkezve is értesülhetsz a legújabb hollywood-i pletykákról, divatirányzatokról, vagy éppen a Golden Globe díjátadóról. A január 16-i ceremóniát a Yahoo!-n is követheted az „ET Inside the Golden Globe Awards”-on; az eseményt az Intel Centrino mobil technológia támogatja. Ezt a et.tv.yahoo.com/micro/globes2005 weboldalon érheted el.

5. KÜZDJ A KILÓK ELLEN! Az egyik legnépszerűbb újévi fogadalom a fogyókúra, de a korral lépést tartó a noteszgépét is lecseréli egy sokkal vékonyabb kivitelre. Az Intel Centrino mobil technológia lehetővé teszi a könnyű és vékony noteszgépek kialakítását, hosszú akkumulátor-élettartammal és integrált, vezeték nélküli LAN-kapcsolódási képességgel.

6. TARTSD A KAPCSOLATOT VIZUÁLISAN! Manapság már a noteszgépekhez is elérhetők a kamerák, melyek által lehetővé válik a videókonferenciák szervezése, akár barátokkal, akár a családtagokkal, a világszerte működő több mint 56 000 Intel Centrino mobil technológiához bevizsgált vezeték nélküli hotspot által.

7. DOLGOZZ KEVESEBBET, DE HATÉKONYABBAN! Akár utazol, akár a fociedzésre vársz, a hordozható gépek kínálta mozgékonyság lehetővé teszi, hogy akkor is dolgozhass, amely időszakokat korábban kihasználatlanul töltötted, így több időd marad más fontos tevékenységre is!

8. KÉPEZD MAGAD ÉS SZÓRAKOZZ! A noteszgépek egyre inkább „mobil hátizsákokká” válnak az oktatás minden szintjén. A diákok az interneten keresztül, vezeték nélküli forró pontok által juthatnak az információkhoz az iskolákból, kávéházakból, könyvtárakból vagy a kollégiumokból. Az Intel Centrino mobil technológiára épülő laptopok, melyeket ezekben a napokban mutatnak be, már kétszer annyi szórakoztató eszközt tartalmaznak, így több hely szabadul fel a kollégiumi szobákban, egyebek között a nélkülözhetetlen mini hűtőszekrények számára.

9. LEGYEN IRODÁD A VEZETÉK NÉLKÜLI HOZZÁFÉRÉST KÍNÁLÓ KÁVÉZÓ! A továbbfejlesztett vezeték nélküli kommunikáció, illetve a hotspotok növekvő száma az egész világon fellendítette a kávéházi kultúrát, hiszen az emberek nyugodtan pihennek a kávézókban, miközben minden munkához fontos adathoz hozzáférnek a hordozható eszközeik segítségével.

10. HASZNOSÍTSD ÚJRA A RÉGI GÉPEKET! Ha frissítetted régi laptopodat, amely így továbbfejlesztett grafikai és audio-tulajdonságokkal bír, gondolkodj el azon, hogy a régi DVD-lejátszódat vagy hifi-tornyodat elajándékozhatnád egy jótékonysági szervezetnek. Adományozz régi számítógépeket oktatási intézményeknek, vagy szabadulj meg tőlük elektronikus hulladékokat feldolgozó szervezet által. Jó forrás lehet a www.eiae.org vagy a www.intel.com/education/recycling_computers/strut.htm.

Címkék