Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 10. Az év 131. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739413. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Ericsson vezér: a folyamatos növekedés kulcsa a nagyobb adatátviteli sebesség és a mobilitás

Infovilág
„Az iparág visszanyerte önbizalmát; egyre inkább az üzletfejlesztésre és a bevételnövelésre koncentrál – jelentette ki Svanberg, megismételve a harmadik negyedéves jelentésnek a piaci kilátásokra vonatkozó részében foglaltakat. – Az ideiglenes hatás megnöveli a mobilrendszerek piacának össz-növekedését az idén. Ez az oka annak, hogy a 2004-i teljes növekedéshez képest jövőre szerény bővülésre számítunk a mobilrendszerek világpiacán. A 2004-re jellemző hatás nélkül 2005-ben szerény, megalapozó piaci növekedés várható.”

„A változó kommunikációs világ által kívánt, végponttól végpontig terjedő megoldások szállítására mindössze néhány vállalat képes. Az Ericsson mind hatékony rendszereket, mind kiváló szolgáltatásokat kínál, a Sony Ericsson készülékeivel és az Ericsson mobil platform készülék-magtechnológiájával kiegészítve” – tette hozzá Svanberg.

A fogyasztók könnyen használható, megbízható és biztonságos szolgáltatásokat keresnek, függetlenül a készüléktől és a hozzáférés módjától. Az Ericsson a változó kommunikációs világ által megkövetelt, valódi, végponttól végpontig terjedő funkciókat kínál a fogyasztóknak, mivel az ő kényelmük a legfontosabb.

Svanberg szerint a széles sávú mobilszolgáltatások rendkívül vonzó üzleti lehetőséget jelentenek a szolgáltatók számára. Az Ericsson meggyőződése szerint a széles sávú hozzáférés iránti növekvő igény, a laptop-használat jelentős terjedése és a mobilhálózatok egyre nagyobb lefedése együttesen igen hamar előidézi egy új és egyre bővülő távközlési szolgáltatás elterjedését. A széles sávú mobilszolgáltatásokról van szó.

A széles sávú mobilkapcsolat a DSL és a kábeles összeköttetés által jelenleg lehetővé tett sávszélességhez hasonlót nyújt, miközben a vezeték nélküli kapcsolat és a mindenkori elérhetőség további előnyeit is kínálja. Segítségével bárhol dolgozhatunk, egyszerűbben tarthatjuk a kapcsolatot munkatársainkkal, és könnyen felügyelhetjük az összeköttetést.

Svanberg aláhúzta a valódi végponttól végpontig terjedő funkciók fontosságát napjainkban, amikor a szolgáltatók egyre inkább arra öszpontosítanak, hogy a hang-, adat-, kép- és videoátvitelt egyesítő, új szolgáltatásokat kínáljanak előfizetőiknek, miközben maximális kényelmet teremtenek a számukra.

Svanberg hangsúlyozta: az IP multimédia-alrendszer (IMS) a konvergált fogyasztói szolgáltatások alapja. „A teljesen IP-alapú szolgáltatásnyújtás fejlődése természetes lépés mind a vezetékes, mind a mobilkommunikáció területén. A szolgáltatóknak jelenleg azzal a kihívással kell szembenézniük, hogy miként nyújtsanak IP-szolgáltatásokat a valós idejű teljesítmény feláldozása nélkül. Az Ericsson IMS-megoldását azért fejlesztettük ki, hogy lehetővé tegye a zökkenőmentes áttérést a teljesen IP-alapú szolgáltatásokra a vezetékes és a mobilszolgáltatók számára egyaránt” – mondotta végezetül Carl-Henric Svanberg.

További adatok a www.ericsson.com/press címen.

Címkék