Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új idők, új piacok, új szolgáltatások: Isuzu–Volánbusz-vállalkozás

Infovilág
A cég új vállalkozási formájáról Sohár István vezérigazgató-helyettes és Lepp László vállalkozási igazgató tájékoztatta a sajtót. Elmondták: a közúti személyszállítás jelenlegi, korántsem jövedelmező helyzetében komoly változások várhatók a közeli jövőben, a szállító cégek szerződésben rögzített, pályázati üzemeltetők lesznek – az önkormányzatok partnereként. A Volánbusz Rt. www.volanbusz.hu a változásoknak elébe kívánt menni a nemrég bevezetett elektronikus, internetes bankkártyás jegyeladással. Ezt követi a HBK Pannonbusz Kft.-val kötött, ugyancsak most bejelentett szerződés, mely szerint Budapesten és Pest megyében a vállalkozási igazgatóság Isuzu márkaszervizként autóbuszok értékesítését, szervizét, garanciális és garancián túli javítását, valamint a típushoz tartozó alkatrészek értékesítését végzi.

Az Isuzu autóbusz potenciális vásárlói az autóbusz mintapéldányát megtekinthetik, kipróbálhatják a Volánbusz Rt. Vállalkozási Igazgatóságán.

Az 1916-ban alapított Isuzu jól ismert az európai piacon, a Volánbusznak is kedvező tapasztalatai vannak róla. A japán cég éves árbevétele 6,6 milliárd euró, 7300 alkalmazottja teherautókat, autóbuszokat, terepjárókat, részegységeket állít elő. A tehergépkocsi-gyártásban a második a világon, 15 országban vannak gyártóüzemei. Törökországi gyárában készül a Volánbusz Rt. érdeklődését felkeltő Isuzu Turquise középkategóriás (11 méternél rövidebb) autóbusz is, amely egyre népszerűbb és keresettebb Európában.

Az eladásra kínált autóbusz 146 lóerős, Euro 3-as dízelmotor hajtja, 7,6 méter hosszú, össztömege 9317 kg. Alapfelszereltségben tartalmaz légkondicionálót és tartós lassító féket. 26 utas, vezető és kísérő részére van hely benne. Üzemeltetése, fenntartása rendkívül gazdaságos, szervizigénye csekély. Belföldi, nemzetközi szállításra, városnéző busznak egyaránt ajánlott. Csomagterének kialakítása repülőtéri használatra is alkalmassá teszi. Ára versenyképes, vásárláskor az első 3 járművet 20 millió Ft-nál olcsóbban lehet megkapni, mintegy ötödével kevesebbe kerülnek a piacon szokásos árnál.

Címkék