Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

ImpressCam: új magyar márka jelent meg a digitális fényképezőgépek piacán

Infovilág
A digitális fényképezőgépek piacán még szokatlan magyar márka megjelenése a sok nemzetközi márkanév mellett. Más területeken azonban, például a számítástechnikai iparágban, már van rá példa. Az ImpressCam a nemzetközi márkanevek alternatívájaként jó árú és megbízható háttér-szolgáltatásokkal rendelkező eszközeivel kíván 3-5%-os piacrészesedésre szert tenni a digitális termékek piacán. Az igényes amatőröket célozzák meg kínálatunkkal - megfizethető áron.

A hagyományos, 35 mm-es fényképezőgép-kisfilm mintegy 5-8 megapixeles (MP) digitális fénykép felbontásnak felel meg. Az emberi szem kb. 7 MP felbontásra képes. Az ImpressCam fényképezőgépei és kamerái már nem sokkal maradnak el ettől: elsőként 3-4 MP-esek, mostantól 5 MP-es, novembertől pedig a 6 MP-es digitális fényképezőgépek is megtalálhatók lesznek a kínálatban; 6 MP-s felvételből akár poszterméretq kép nagyítható.

A megfizethető árat a cég úgy éri el, hogy ugyanott szerelteti össze a gépeit, ahol a nagy világcégek is teszik: a Távol-Keleten. A 21. századra a gyártás és szerelés, illetve az értékesítés nagyon sok termékcsoportban szétvált. Egyesek a gyártásra, szerelésre szakosodtak, és a nevük teljesen ismeretlen a nagyközönség előtt. Mások az értékesítésre helyezik a hangsúlyt és márkanevet teremtenek, szerviz-hátteret adnak a termékhez. Reklámokkal, újságcikkekkel mutatják be a nagyközönségnek, mire képes a termékük, s végül kiépítik a szállítási láncot a gyártótól a vevőig. A nagyközönség ez utóbbi vállalatokat ismeri, ilyen vállalat az ImpressCam is.

Úgy tűnik föl, a lehető legjobbkor léptek piacra, hiszen a TGI közvélemény-kutató cég nemrégi felmérése szerint a magyar háztartások mindössze huszadában van digitális fényképezőgép. A gépek, valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb eszközök – fotónyomtatók, -szkennerek, digitális képkidolgozás – iránti kereslet szerfölött gyorsan növekszik. Bővebben: www.ImpressCam.hu.

Címkék