Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ifjúsági szeminárium a német egység napja alkalmából – magyar fiatalok pályázhatnak a Berlinbe és Erfurtba szóló meghívásra

Infovilág

„Hogyan látják Németországot európai szomszédai? Miben rejlenek a problémák és lehetőségek, hogyan ítélik meg az eldöntött politikai megoldásokat?“ E kérdéseket teszi fel a „Young Trends“ a kontinens különböző részeiről érkező 12 fiatalnak, akik egy héten keresztül informálódhatnak a témában.

Minisztériumok és intézmények látogatása mellett a részvevőknek Németországról kialakult képüket ezúttal kamera segítségével rövidfilm formájában kell rögzíteniük. Munkájuk közben szakember kíséri őket, aki szükség esetén technikai segítséget ad. A szemináriumot a kormány képviselőivel tartott pódiumbeszélgetés zárja le a német egység napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Politika és társadalom iránt érdeklődő, németül jól beszélő 18–25 éves részvevők jelentkezését várják. Feltétel, hogy „a jelentkező örömmel készítsen filmet”. Tapasztalat nem szükséges. Az utazás és a kinti tartózkodás költségeit a részvevőknek megtérítik. A jelentkezésről (határidő: szeptember 6.), valamint a szemináriumról szóló további információk a www.hesselbom.com/youngtrends honlapon találhatók.

Címkék