Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ferihegy történetének legforgalmasabb időszaka: 2004. július

Infovilág
Júliusban is folytatódott a lendületes forgalomnövekedés a ferihegyi nemzetközi repülőtéren. A múlt év hasonló időszakához képest 26,2 százalékkal nőtt – és ezzel csúcsot döntött, miután 2004 júliusa a Ferihegy történetének eddigi legforgalmasabb hónapja: a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt. 701 763 személyt regisztrált.

A fapados, azaz low-cost járatok is minden eddiginél nagyobb forgalmat bonyolítottak le; ilyen járattal érkező-távozó 98 036 utas fordult meg Ferihegyen.

Júliusban a legnépszerűbb célállomások – hagyományosan – Amszterdam, Majna-Frankfurt, London, München és Párizs voltak, melyek az összes irány negyedét tették ki.

A ferihegyi repülőtér teheráru-forgalma is tetemesen növekedett: 5069 tonna áru fordult meg a budapesti légikikötőben, 28,9 százalékkal több, mint tavaly júliusban.

A forgalomnövekedés elsősorban a légi közlekedési piac fejlődésének és a hagyományos nyaralási idénynek köszönhető. Az európai légi közlekedés – havonta átlagosan 10 százalékos forgalomgyarapodással – gyors ütemben bővül. Folyamatosan erősödik az olcsó járatokat üzemeltető társaságok forgalma is. Ferihegy vonzó a low-cost társaságok számára, és a Budapest Airport is sokat tesz azért, hogy még több ilyen céget vonzzon Ferihegyre.

Címkék