Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Wussow-ék kezében marad a fekete-erdei Klinika - Ismert arcok a rendkívüli kiadásban

Infovilág
Benjamin Brinkmann (polgári nevén: Sascha Wussow), a főszereplő Brinkmann professzor (azaz a színész Klausjürgen Wussow) fia (a történetben ő volt a filmbéli neves sebészorvos második házasságából született fiúcska) a Klinika „rendkívüli kiadásában” (vagy inkább ráadásban?) ugyancsak a glottertali erdei klinika orvosaként lép elő. És rögtön élete nagy eseményébe csöppenhet a néző, az ifjú orvos ugyanis házasodik.

Az ünnepi eseményből persze a régi kollégák és barátok sem maradhatnak ki. Az már csak természetes, hogy a fordulatos és sok szálon futó Klinika-sztori ez alkalommal is drámai fejle-ménnyel válik lenyűgözővé. A 90 perces Klinika-ráadás producere, Wolfgang Rademann el is árulja: „Baleset történik...”.

ÖTHETES FORGATÁS, BEMUTATÓ 2005 ELEJÉN

A fekete-erdei Glottertalban kezdődik a másfél órás „rendkívüli kiadás” forgatása; a kész tévéfilmet előreláthatólag 2005 januárjában vagy februárjában mutatják be – így Rademann. Mi-ként a sorozat, akképpen ez a 90 perces film is a Wussow csa-lád szereplésére épül: Sascha és az apa, Klausjürgen mellett a (papájával hosszú ideig haragban volt) lány, Barbara Wussow (ő játssza Elke nővért), és aki most Brinkmann professzor fiával, Udoval (polgári nevén: Sascha Hehn) él házasságban, kivétel nélkül benne van a sztoriban. Viszontláthatjuk Christa Brinkmannt (azaz Gaby Dohm színésznőt), aki Christa nővérként kezdte pályáját a fekete-erdei klinikán, majd meghódítván az intézetvezető professzor szívét, be-iratkozott az egyetemre, ahonnan orvosként tért vissza – a magyarországi kórházi (v)iszonyokat tekintve – idillinek látszó gyógyházba. Nem hiányozhat a történetből és a képernyőről Evelyn Hamann, azaz a filmbéli Carsta Michaelis, Brinkmannék házsártos és szefölött hűséges házvezetőnője, továbbá Hildegard főnővér (Eva-Maria Bauer) meg Christa átmeneti rajongója, Christian Vollmers doktor (Christian Kohlund) sem, aki végül is a még kisgyerekkorú Benjamin nevelőnőjével, Carola (alias Olivia Pascallal) szűrte össze a levet.

A fentieken kívül vajmi kevés szivárgott ki mostanáig a másfél órás Klinika-kiadás cselekményéről. Hacsak az nem, hogy Brinkmann sebész professzor (Klausjürgen Wussow) előrehaladott kora miatt fölhagy az operálással, és egyetemi tanárként folytatja hivatását. Utóda a kései fiú: Benjamin lép apja öröké-be.

KÉTSZERES KONFLIKTUS APA ÉS FIA KÖZÖTT

Sascha Wussow – akárcsak kettejük magánéletében – a filmen is összeütközésbe kerül apjával. Ifjabb és idősebb Wussow évekig szóba sem állt egymással, amiért az apa 1986-ban (megle-hetősen csúnya körülmények között) elvált a feleségétől, Ida Krottendorftól, Sascha édesanyjától. A filmben lejátszódik e drámai családtörténet – mondja a 39 éves Sascha, hozzátéve: ugyanakkor a Klinika-ráadás nézői tanúi lehetnek a tévéjáték-történet legszebb családi megbékélésének.

Új szerepében a Wussow fiú – „kétszeres apjához”, Wussow-Brinkmanhoz hasonlóan – vezető sebészként dolgozik a glottertali kórházban, és beleszeret Sophieba (Eva Habermann alakítja), a leendő nőgyógyászba, akinek apját, a szállodás Herbert Schwarzot a végtelen tévéfilm-sorozatban edződött Gerhart Lippert játssza.

Címkék