Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kényelem, sokoldalúság: megjelentek a legújabb Logitech-billentyűzetek

Infovilág
Először három új formatervezésű, vezeték nélküli asztali eszköz jelenik meg a boltokban: az LX 500, az LX 501 és az LX 300. Mindhárom garantálja a vezeték nélküli perifériaeszközöknél megszokott, korlátlan szabadságot, egyesítve a Logitech díjnyertes formatervezésű termékeinél megszokott stílussal. A cég újdonsága még az ugyancsak új formatervezésű vezetékes billentyűzet, a Logitech Media Keyboard.

„Ezúttal is sikerült újra feltalálnunk a billentyűzetet, a fizikai arányainak újra definiálásától kezdve egészen a billentyűk kiosztásának finom átalakításáig – mondta Denis Pavillard, a Logitech billentyűzet- és desktop-részlegének igazgatója. – Minden eddiginél nagyobb komfortérzetet kínálnak a használónak. Mivel az emberek mind többet és többet várnak el a számítógépüktől, a hatékonyság növelésére új gyors-indítógombokat helyeztünk el a billentyűzeten, pl. CD-k és DVD-k írásához.”

Az új termékek a következő korszerű funkciókkal is szolgálnak:

ALACSONYABB BILLENTYŰZET és a Logitech Zero Degree Tilt (nullfokos dőlésszög) Az új klaviatúrák rendkívül alacsony építésűek: 22,3 mm magasak sík felületre helyezve. A formatervezés része a nullafokos dőlésszög is, amely egyetlen, azonos síkra helyezi az alapsor billentyűit. (Más billentyűzeteken az alapsor billentyűsorainak magassága fokozatosan nő a szóköz billentyűtől a funkcióbillentyűkig.) Független szakértők szerint az alacsony építésű, lépcső nélküli billentyűzet ergonómiai szempontból előnyös, mivel a csukló számára sokkal kényelmesebb használatot tesz lehetővé. A csukló folyamatos erőltetése kellemetlen tüneteket okozhat a kézfejben és a karban.

KÉTKEZES NAVIGÁCIÓ – a Logitech új termékeihez továbbfejlesztette a billentyűzet és az egér vezérlő szerveit, hogy a számítógép kezelését még hatékonyabbá és kényelmesebbé tegye. A vezérlők között megtalálható az internet „Előre” és „Vissza” gombja, és azok a programozható gombok, amelyek weboldalak gyorsindítására is alkalmasak. A Cordless Desktop LX 500 és LX 501 billentyűzetek bal oldalán görgő található, legalább részben tehermentesítendő az egeret használó kezet. A billentyűzet görgője is lehetővé teszi, hogy ráközelítsünk digitális fényképekre, tökéletesítsük a diavetítéses prezentáció képeit, vagy teljes terjedelmében tekinthessünk meg egy dokumentumot. Amíg a jobb kéz az egérrel görgeti a táblázatot, a ballal könnyedén közelíthetünk a táblázatra vagy kicsinyíthetjük is – a billentyűzet görgőjének segítségével.

FEJLETT MÉDIAVEZÉRLŐK – A médiapanelt a billentyűzet tetején zene- és videólejátszásra, valamint diavetítésre fejlesztették ki. Az LX 500-nek és LX 501-nek van CD-író programot indító gombja is. Mindkettő csomagolásában megtalálható az új Logitech MediaLife szoftver is, amely „összehozza” a zene-, videó- és képanyagot a PC-n egy integrált felhasználói felületre. Ez a rugalmas felület könnyen elindítható egy erre szolgáló gomb megnyomásával a billentyűzet médiapaneljén.

ÚJRATERVEZETT F-BILLENTYŰSOR – Az új, kerek formájú funkcióbillentyűk lehetővé teszik a Windows és Microsoft Office alkalmazások népszerű szolgáltatásainak gyors elérését, pld. a nyomtatást, vagy a mentést. A gombok F1-től F8-ig fel vannak címkézve a Windows funkciók ikonjaival. F9-től F12-ig szabadon programozhatók a különféle weboldalak vagy fájlok megnyitására.

A Logitech Cordless Desktop LX 500, LX 501 és a a Media Keyboard már kapható nálunk is, a Cordless Desktop LX 300 a jövő hónap közepén jelenik meg a boltokban.

Címkék