Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Barokk, romantikus, dzsessz, musical és filmzene: varázslatos nyáresti koncertek a féltoronyi vadászkastélyban – 20%-os kedvezmény a magyar vendégeknek

Infovilág
Az idei féltoronyi kastélykoncertek mottója „a népzene hatásai – Antonín Dvořák szellemében”. Részben népzenei hatásokat mutató-idéző muzsika osztrák, magyar, cseh, lett földről, itáliából, Németországból, Angliából és Szlovákiából – a népeket összekötő EU-zenekari koncerteken. Az ismert barokk, klasszikus és romantikus darabok mellett különlegességeket is hallhatnak a hangversenyek vendégei. A szó és hang egyesül a „beszélgető koncerten”. John Cage lenyűgöző zenéje csendül föl „a preparált zongorán” az amerikai zongoraművész Robert Ward előadásában, Rilke lírája pedig Ulrich Reinthaller tolmácsolásában.

A halbturni kastélykoncertek rendezői a május 1-jei EU-csatlakozásra emlékezvén az új uniós szomszéd országok polgárainak 20% kedvezményt adnak a belépőjegy árából.

A féltoronyi koncertet érdemes összekötni akár egész napos kirándulással a Fertőre és a Fertő tavi nemzeti parkba, „A selyemút másik oldalán” című kiállítás megtekintésével a kastélyban, és borkóstolóval ugyanott, a pincészetben.

A kastélykoncert-sorozat műsorából:

Július 24-én csellós ünnep a Tonart 9 művészének a felléptével: Vivaldi Concerto grosso; Händel Passacaglia; Rossini Tell Vilmos nyitány; Schubert öt keringő, Moment musicaux; Grieg és mások.

Július 31-én „Jazz a kastélyban“: Rudi Wilfer (zongora): Gershwin, Bernstein és a jazz legszebb balladái

Augusztus 7-én: EU-zenekari ünnepi koncert: Oliver Lakota (trombita), Robert Lehrbaumer (karmester), pozsonyi Hummel Kamarazenekar; Mozart "Kis éji zene", Dvořák szerenádok, Johann Strauss (Polka-Mazurka), cseh, magyar, lett, olasz, német, angol, szlovák táncok és népzenei ihletésű zenekari darabok (helyszín a féltoronyi templom)

Augusztus 14-én: American Evening szórakoztató beszélgető koncert. John Cage és csodálatos zenéje „a preparált zongorán“, dalok amerikai filmekből és musicalekből. Konferál és zongorázik
Robert Ward, Linda Healy (szoprán) Franz Carda (kisér).

Augusztus 21-én: opera- és operett-est – fellép Renate Holm és énekegyüttese

Augusztus 28-án: Szó és hang – Rilke lírája hárfamuzsikával, szaval Ulrich Reinthaller, koncert- és keltahárfán közreműködik Georg Baum.

Jegyrendelés, információ, prospektus kérése: schlosskonzerte@schlosshalbturn.com; honlap: www.musique.at/halbturn

Címkék