Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Igény szerinti szuperszámítógép-használatot kínál az IBM

Infovilág
Az IBM elsőként a New York állambeli Poughkeepsie-ben épített ilyen központot. A világon egyedülálló létesítménypáros igény szerint változtatható szuperszámítógépes kapacitást kínál az olajipari vállalatok, a pénzügyi szolgáltató cégek, valamint az élettani kutatások és a digitális animáció területén tevékenykedő szervezetek számára.

Az elektronikus tervezés-automatizálási (EDA) megoldások piacának élvonalbeli szereplőjeként ismert Oregon állambeli Mentor Graphics az elsők között fogja használni az új, montpellier-i központ eServer pSeries 690 rendszereinek szuperszámítógépes teljesítményét – kiegészítve a Poughkeepsie-ben működő eServer xSeries rendszerek kapacitásával. A vállalat Calibre szilíciumlapka-tervezési szoftverplatformját is a poughkeepsie-i AMD Opteron processzoros IBM eServer rendszereken teszteli.

Az igény szerinti szuperszámítógépes kapacitást nyújtó központokban a vállalatok anélkül használhatják az IBM szuperszámítógépeinek teljesítményét, hogy viselniük kellene a saját rendszer fenntartásával járó költségeket és felelősséget.

A montpellier-i központ ügyfelei AIX- vagy Linux-alapú IBM eServer pSeries szervereket, illetve Linuxot vagy Microsoft Windowst futtató xSeries szervereket vehetnek igénybe a kapcsolódó lemezes tárkapacitással együtt. Az egyre bővülő igényekre reagálva az IBM nemrégiben tovább bővítette poughkeepsie-i központja kapacitását, amely így már több mint 2300 Intel Xeon processzoros IBM xSeries, AMD Opteron processzoros eServer és BladeCenter rendszerrel működik.

Címkék