Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megnövelt véghálózati biztonság: új, falba épített Ethernet-kapcsoló

Infovilág
Az új NJ225 modell menedzselhető kapcsoló a szabványnak megfelelő biztonsági szinttel és intelligens vezérléssel, ami a hálózat-hozzáférés ellenőrző-rendszerének továbbfejlesztésével – a gyártó szerint – ideális a konvergált hálózatokon alapuló IP-telefónia működtetésére. Jellegzetessége a port-alapú hálózati hozzáférés ellenőrzőrendszere, amely az IEEE 802.1X hálózati beléptető szabványra épül; ez a jellemző biztosítja, hogy a hálózati eszközökhöz kizárólag az arra jogosult szerezhessen hozzáférést.

A berendezés továbbá a felhasználói bejelentkezési profil alapján, automatikus felhasználói hozzáférést is lehetővé tesz meghatározott VLAN-okhoz (virtuális helyi hálózat), ami tovább növeli a hálózat zártságát. Például oktatási intézményi környezetben ezt az Auto-VLAN-ként ismert kapacitást a hallgatói-, a látogatói-, az adminisztrációs- és a fakultás felületek hálózati szétválasztására használják.

Az NJ225 modellt négy 10/100 kapcsolt Ethernet-porttal látták el, felhasználói kapcsolódást és egy 10/100 uplinket lehetővé téve. Távolabbi hozzáférési pontok – személyi számítógépek – optikai kábellel történő csatlakoztatására a 3Com bemutatta két új IntelliJack modelljét, amelyek 100BASE-FX optikai csatlakozóval működtethetőek. Ezek az IntelliJack Switch NJ225 FX modellek– a felhasználói összekapcsolhatóságot lehetővé tévő 10/100 Ethernet portok mellett – ST- és SC-osztályú optikai csatlakozókkal is rendelkeznek.

Címkék