Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tudásgyarapító verseny – kiosztották a „Linux 48” IBM szoftver programozási bajnokság díjait

Infovilág
A versenyen a diákok 2 korcsoportban 3 fős csapatok nevezésével indulhattak. Az elsőbe tartoztak azok a diákok, akik az adott évben egyetemi vagy főiskolai első diplomás képzésben, maximum a 3. évfolyamon tanulnak. A másodikba azok, akik felsőfokú képzésben vesznek részt, és nem tartoznak az első korcsoportba.
A versenyre az idén kilenc háromfős csapat jelentkezett.

Az I. korcsoport nyertesei:

1.: a BME nagykanizsai felkészítésű csapata (Bartha Tamás, Maleczki Márton, Temesi Gergely; felkészítő tanár: Erdősné Németh Ágnes).

A csapat nyereményeként a versenyzők részt vehetnek a Polygon Informatikai Kft.-nél egy fejlesztési tervben; a versenyzők neve felvésik az idén alapított Polygon vándorkupára, amelyet a következő versenyig tarthat meg a csapat; minden versenyző egy-egy mobiltelefont kap a T-mobile támogatásával, továbbá egy csomag SuSE Linux operációs rendszert az ULX Kft. felajánlásaként; a felkészítő tanár éves IBM-ösztöndíjban részesült.

2.: az ELTE csapata (Hornyák László, Kulcsár Zsolt, Szilágyi Ottó; felkészítő tanár: Hernáth Zsolt).

A csapat nyereményeként minden versenyző értékes, a verseny témájához igazodó angol nyelvű számítástechnikai szakkönyvet, és egy-egy csomag SuSE Linux operációs rendszert kap az ULX Kft.-től, a felkészítő tanár éves IBM-ösztöndíjban részesült.

3.: a Veszprémi Egyetem nagykanizsai kihelyezett képzési hely csapata (Nagy Norbert, Pregardt-Paur Zsolt, Szecsényi Gergely; felkészítő: Erdősné Németh Ágnes).

A csapat nyereményeként minden versenyző a verseny témájához igazodó értékes, angol nyelvű számítástechnikai szakkönyvet, az ULX Kft.-től pedig egy-egy csomag SuSE Linux operációs rendszert kap; a tanár jutalma: éves IBM-ösztöndíj.

II. korcsoport

1.: a BME csapata (Balogh Péter, Imre Gábor, Sánta B. Zoltán; felkészítő: dr. Charaf Hassan).

A csapat részt vehet az R and R Software Kft.-nél egy fejlesztési tervben; a versenyzők nevét felvésik az idén alapított R and R vándorkupára, amelyet a csapat a következő versenyig megtarthat; minden versenyző a T-mobile támogatásával egy-egy mobiltelefont kap, valamint a felkészítő tanár éves IBM-ösztöndíjban részesült.

2.: a BME másik csapata (Hermetz Vajk, Szabó Roland, Tóthfalussy Balázs; tanár: dr. Charaf Hassan).

A csapat nyereménye: a verseny témájához igazodó értékes, angol nyelvű számítástechnikai szakkönyv és egy-egy csomag SuSE Linux operációs rendszer; a felkészítő éves IBM-ösztöndíjban részesült.

3.: a BME–BGF PSZF vegyes csapata (Bácskai János, Elek József Csaba, Fónagy-Ács István; felkészítő: dr. Charaf Hassan).

A csapat nyereménye: a verseny témájához igazodó értékes, angol nyelvű számítástechnikai szakkönyv és egy-egy csomag SuSE Linux operációs rendszer; a felkészítő éves IBM-ösztöndíjban részesült.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium adta a versenyhez szükséges memória-kiegészítéseket; a modulok a verseny után is a nagykanizsai gépekben maradhattak.

Címkék