Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

SurfControl: új szoftverek a magánszféra védelmében

Infovilág

A WebFilter olyan webtartalom-szűrő termék, melynek segítségével a cégek vezetői személyre szólóan meghatározhatják, hogy munkatársaik milyen típusú weboldalakat látogathat, és mindezt milyen mennyiségben. Bár némelyek esetében ez a weboldalak megtekintésének korlátozásával jár, munkaügyi viták előzhetők meg a szoftver alkalmazásával, egyúttal nő mind a munkatársak, mind a szervezet biztonságérzete, és növekszik a munka hatékonysága is. A műszaki jellegű szűrések egyúttal az informatikai biztonságot is növelik, egyben megtakarítás érhető el az informatikai védelmi eszközök esetében és a sávszélességben.

Az új szoftverváltozatok immár képesek az aktív weboldalak (ActiveX, VB Script, Javascript és Java Applet) részleges vagy teljes szűrésére, és továbbra is tartalmazzák az előző verziók rugalmas beállíthatóságát. Az esetleges szabályszegésekről akár a szabályt megszegő felhasználónak, akár a biztonságért felelős csoportnak e-mail értesítés küldhető, miközben a felhasználó folyamatosan tájékoztatást kap, ha megsérti az internet-használati előírásokat. Így nem fordulhat elő, hogy olyasmiért vonják felelősségre, amiről esetleg nem is tudott.

Nemes Dániel, a SurfControlt hazánkban képviselő filter:max stratégiai igazgatója elmondta, tapasztalataik szerint Magyarországon gyakori, hogy a dolgozókat úgy vonják felelősségre internet-használati szokásaik miatt, hogy azok nem is voltak tisztában a szabályokkal, tehát nem tudták, hogy olyat tesznek, amit nem volna szabad. Ráadásul igen sokszor szűrés helyett megfigyelik az internet-használatot, ami az etikai kérdések felvetésén túl akár jogi procedúrákba is torkollhat. „Ma már kitűnő megoldások állnak rendelkezésre a web- és e-mail használat humánus és biztonságos kontrolljára, melyek ráadásul a jogbiztonság és a munkahelyi harmónia növelésén túl komoly megtakarítással is jár a cégek, intézmények számára. Az EU-csatlakozás után, amikor a versenyképesség növelése kulcskérdés, igen hasznos lehet az a hatékonyságnövekedés, amit a Nyugaton már elterjedt web- és e-mail szűrő megoldások kínálnak. Ma a web biztonsága nem csupán vírusszűrést, az e-mail biztonsága nem csak spam- és vírusszűrést jelent: komplett tartalom-biztonságra van szükség, melyre a piacvezető SurfControl-megoldások kínálnak esélyt” – mondta Nemes.

Címkék