Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Aktív infravörös radar segíti az új generációs Electrolux Trilobite robotporszívót a navigálásban

Infovilág


Az első robotporszívó nagy érdeklődést keltett a 2002. novemberi megjelenésekor. Aranylapos ultrahang radarjának köszönhetően biztonságosan kerüli ki a bútorokat és takarít az ágy alatt, miközben tulajdonosa a takarításnál értékesebb, szórakoztatóbb elfoglaltsággal töltheti idejét. A radar annyira pontos, hogy még a borospohár vékony szárát is érzékeli és kikerüli.

A Trilobite 2.0-t négy, lefelé néző érzékelővel és elasztikus ütközőjén egy aktív IR-rel látták el. Az új szenzorok felismerik a padlószint változását, így a lépcsőket is. Ha az érzékelők és a padló közötti távolság elér egy bizonyos szintet, irányt változtatva folytatja a takarítást. A szőnyegek alá rejtett mágneses csíkokra már csak akkor van szükség, ha bizonyos helyiségekbe nem szeretnék beengedni a porszívót. A robotporszívó programozható, hogy mikor lásson munkához. Érzékeli, ha akkumulátora lemerülőben van, majd magától visszatér töltőállomásához és automatikusan feltölti magát. Ha teljesen feltöltődött, folytatja a munkát.

A Trilobite 2.0 jövőre már nálunk is kapható lesz.

(A trilobita egy őskori ízeltlábú, mely 250-560 millió évvel ezelőtt a tengerfenék hordalékát szívta magába. Ez az élőlény adta a nevét és formáját az Electrolux porszívójának.)

Az Electrolux újítása az indukciós főzőlap, amely háromszor gyorsabban forralja fel a vizet, mint elődei.

Címkék