Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A HP segíti az űrkutatás és a topográfia fejlődését

Infovilág

A HP űrkutatás iránti elkötelezettsége 30 évvel ezelőtt, az Apollo-programmal kezdődött. Nagyfokú képhűséget nyújtó technológiájával most a cég tovább tágítja a tudósok eszköztárát, és aktívan támogatja az űrkutatás következő #fejezetének célját: a Hold újbóli meghódítását.

A Fehér Ház a minap felvette az Egyesült Államok Ûrkutatási Bizottságának tagjai közé Carly Fiorinát, a HP elnök-vezérigazgató asszonyát. A bizottság a Holdra szállás tudományos programjával kapcsolatban ad majd tanácsokat a Fehér Háznak. A HP First Lady-je sokrétű technikai szakértelemmel járul hozzá a nyolctagú testület sikeres munkájához.

A Marsot a NASA nagy teljesítményű marsjárói, a Spirit és az Opportunity fotózzák. A kilenc-kilenc, nagy felbontású sztereó fényképezőgéppel felszerelt két jármű a Mars felszínének két területéről készít 360 fokos, színes felvételeket. A JPL óriás képernyőjén kivetített mozaikszerű képek 176 millió képpontból állnak össze. Az egyik ilyen, 12 méter hosszú panorámafelvétel a Spirit leszállóhelyének 360 fokos, háromdimenziós képét mutatja a Gusev-kráterben.

Címkék