Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A MOL is bevezette a Pannon Vállalati Mobilhálózatot

Infovilág
A MOL Rt. a GSM-technológia magyarországi megjelenésének első napjától, 1994. március 31. óta a Pannon GSM ügyfele. A közép-kelet-európai térségben piacvezető olajipari vállalat több mint 2000 dolgozójának van vállalati Pannon GSM-előfizetése, és ez a szám – a most bevezetett PVM minden igényt kielégítő szolgáltatásainak és rendkívül versenyképes árainak köszönhetően – akár a többszörösére is emelkedhet. A MOL már a jelenlegi felhasználó-számmal is Magyarország legkiterjedtebb vállalati mobil telefonhálózatát használja: az eddigi legnagyobb létszámú (1600 munkatársat összekötő) alkalmazást magánál a távközlési szolgáltatónál, a Pannon GSM-nél vezették be az idén áprilisban.
Kőnig Róbert, a Pannon GSM üzleti részlegének vezérigazgató-helyettese a szerződés aláírása alkalmából rendezett mai sajtótájékoztatón elmondta: a PVM a munkatársak folyamatos, megbízható elérését biztosítja azáltal, hogy a hagyományos vezetékes rendszerek kényelmi szolgáltatásait (hívás-átkapcsolás, rövid belső hívószámok stb.) GSM-környezetben nyújtja, a világ bármely pontján azonnal és minden pillanatban összeköttetést teremtve a kollégák között. Ugyanakkor további különleges szolgáltatásokat is kínál: egy adott hívószámhoz például külön számlázási rendszerű magán-előfizetés rendelhető, ezáltal a MOL munkatársai egyazon készülékről intézhetik személyes- és hivatalos beszélgetéseiket.
Loncsár Tibor, a MOL Rt. informatikai igazgatója beszámolt arról, hogy a MOL sajátos követelményeihez alkalmazkodva, a Pannon GSM egyéni szolgáltatásokat is kidolgozott az olaj- és gázipari vállalatcsoport számára.
Az Infovilág szerkesztőjének kérdéseire a sajtótájékoztató házigazdái elmondták: miután a MOL-nak nem csupán itthon, hanem a környező országokban is vannak érdekeltségei, a vállalati mobilhálózat az oda és onnan ide irányuló hívásokra is sikerült a lehető legkedvezőbb tarifákat szavatolni a roamingolásban partner mobil telefontársaságok közreműködésével. Egy másik kérdésre válaszolva megtudhattuk, hogy a MOL-mobilra csatlakozók (több ezer előfizető) mindössze három készüléktípust használ, ami kedvezményes beszerzésre adott lehetőséget, és szerfölött gazdaságos is a karbantartása.

Címkék