Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Canon Europe az Európai Unióval és az ACG-vel együtt küzd a hamisítók ellen – már a fényképezőgépeket is!

Infovilág
A Canon Europe azután cselekedett, hogy a vámhatóságok és a rendőrség több mint 20 000 hamis Canon-gépet foglalt le Európa országaiban. A cég elhatározta: felhívja a figyelmet a hamisított termékek és olcsó – első pillantásra eredeti Canon-gyártmánynak tetsző – fényképezőgépek vásárlásával járó kockázatokra.
A múlt években nálunk is több száz hamisított „Canon” berendezés jelent meg Canonmatic „márkanév” alatt, így a hamisított termékek a magyar vámhatóságok és a rendőrség látókörébe is bekerültek. A Canon Hungária mindent megtesz azért, hogy megóvja a vásárlókat a hamisított termékek megvásárlásával járó károktól, s felhívja a figyelmet termékei valódi értékére.
A Canon Europe azt javasolja a fogyasztóknak, hogy csak jó nevű viszonteladónál és kiskereskedelmi egységben vásároljanak Canon-fényképezőgépet vagy más terméket. A Canon hivatalos magyarországi képviseleteinek és disztribútorainak teljes listája megtekinthető a www.canon.hu címen.
A múlt öt évben csaknem tízszeresére nőtt az Európai Unióba érkező hamisított termékek mennyisége. Gyakorlatilag minden, márkanévvel rendelkező termék potenciális hamisítási célpont.
Az Európai Parlamentnek a kalózkereskedelem és a hamisítás elleni harcról nemrégiben elfogadott nyilatkozata is hozzájárult ahhoz, hogy a márkahamisítás reflektorfénybe került. „A hamisítás és a kalózkereskedelem sérti a vállalatok szellemi tulajdonhoz fűződő jogait, és egészségkárosodási, illetve biztonsági kockázatnak teszi ki a fogyasztókat. Óriási támogatottságnak örvendő nyilatkozatunk szellemiségével összhangban továbbra is határokon átívelő együttműködést kívánunk folytatni a vállalatokkal és a kormányokkal azért, hogy a jogszabályok megerősítésével, érvényesítésével és megtartásuk ellenőrzésével, közösen küzdhessünk a hamisítás ellen a jelenlegi és a kibővített Európai Unióban” – jelentette ki Arlene McCarthy, az Európai Parlament tagja.
Az Európai Bizottság statisztikája a hamisításról:
• Az Európai Bizottság becslése szerint évente 17 000 törvényes munkahely szűnik meg az EU-ban a kalózkereskedelem és a hamisítás miatt.
• 1998–2001 között közel tízszeresére nőtt az EU vámosai által lefoglalt kalóztermékek mennyisége.
• Az EU Bizottságának becslése szerint a kis- és középvállalkozások esnek el a legnagyobb forgalomtól a hamisítók miatt.
• A hamisítás és a kalózkereskedelem több mint 8,5 milliárd fonttal károsította meg a brit ipart 2001-ben (ez kb. 1,5 milliárd font be nem fizetett forgalmi adó)
• Az Európai Bizottság új jogszabályok elfogadását javasolta a hamisítványok EU-ba irányuló csempészetének megakadályozására és a szellemi tulajdonra vonatkozó jogok Európai Unión belüli érvényesíthetőségének megerősítésére (Forrás: www.europa.eu.int)

Címkék