Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szegény, nélkülöző gyerekek karácsonya

Szegény, nélkülöző gyerekek karácsonya Szegény, nélkülöző gyerekek karácsonya Szegény, nélkülöző gyerekek karácsonya
Infovilág

Hétfőn hárommszáz, hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek rendeztek karácsonyi ünnepséget a Gyermekmentő Szolgálat és partnerei a budapesti WestEnd City Centerben. Az esemény végén valamennyi meghívottat megajándékozták.

Hátrányos helyzetű, sérült, valamint családsegítő szolgálatok által kiválasztott budapesti és Pest megyei intézményekből hívtak meg gyerekeket a szolgálat és támogatói, hogy ünnepelhessenek. Legtöbbjük ugyanis csak ezen az egy délutánon tapasztalhatta meg a karácsony melegségét, meghittségét, és csak itt kapott karácsonyi ajándékokat. Hagyományosan az Operettszínház művészei adtak műsort, szórakoztatták a gyerekeket és gondoskodtak a vidám hangulatról. A Gyermekmentő régi támogatói, az OTP Bank munkatársai társasjátékkal ajándékozták meg gyámolítotjaikat; a házigazda WestEnd City Center ajándékcsomaggal lepte meg a lányokat, fiúkat.

(A szerk. megj.: Lehet, hogy demagógnak tetszik, de nem az, hanem igazság: már réges rég meg lehetett volna szüntetni a hazai gyermekszegénységet, ha az utóbbi nyolc év "csakazértis" stadionépítkezéseire és a labdarúgásba, a presztízsberuházásokba, nem működő közvilágítási programba, a kivagyiságot jelképező kormány-repülőgépekbe, kvázi magánhadseregek felállításába ömlesztett és a féktelen korrupcióval fölzabáltatott stb. százmilliárdokat a gyermekjólétre, az oktatásra, az elesettek okos gyámolítására, a nyomorból kiemelésére fordították volna.)