Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kész kirakat: menjen a gyerek a felnőttek közé!

Kész kirakat: menjen a gyerek a felnőttek közé! Kész kirakat: menjen a gyerek a felnőttek közé!
(Munkatársunktól)

Miniszteri látogatással koronázták meg a győri kórházban a gyermekek számára kialakított sürgősségi osztály átadását – írta meg az Infovilág. Valóban szép, csili-vili, csakhogy: az átadás után 48 órával (azaz 2018. december 6-án este) gyakorlatilag már nem működött a „kirakat”. Miután szülők gyerekekkel jelentkeztek felvételre, az osztály csinos adminisztrátora az adatok rögzítése után a FELNŐTT SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYRA irányította a kis betegeket, ahol kerek másfél órát kellett várniuk, mire orvos elé bocsáttattak.

Tisztelt Miniszter Úr! Érdemes volt ebből a (nesze, semmi, fogd meg jól!) alkalomból Győrbe látogatni, hatalmas fölhajtással átadni, szalagot vágni/darabolni, fogadást tartani, kenetteljes beszédeket mondani?

Az ám, ezúton javasoljuk a győri gyermek sürgősségi osztályt felkeresni szándékozó szülőknek: inkább mondjanak néhány Miatyánkot és keressék meg a Tízparancsolatban a rájuk és csemetéjükre vonatkozó passzust, azzal jobban járnak!

Fenti sorainkat elküldtünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtó- és kommunikációs főosztályának – annak a főhivatali hivatalnak, amelyiktől 2018. december 3-án 13 óra 17 perckor meghívást kapott szerkesztőségünk a másnapi (nem egészen 22 órával későbbi) győri eseményre –, hogy reagáljanak a közzé teendő cikkünkre. A ma 11 óra 25-kor, majd megismételve 13 óra 17-kor újra küldött levélre eddig a percig nem érkezett válasz. (Velünk is eljátsszák a szokásost: kellemetlen kérdésre nincs válasz, az események meg úgyis elsodorják, az újságíróknak nincs elegendő idejük és energiájuk arra, hogy szorgalmazzák a feleletet a meg nem válaszolt kérdéseikre...) Ezért úgy döntöttünk, hogy közzé tesszük az esetet. Még pedig annak kisfiúnak a képével, akit tegnap este otthonában baleset ért: testvéreivel játék közben nekiesett a radiátor éles sarkának, fölrepedt, megdagadt az arca és vérzett. A képet a szülők bocsátották szerkesztőségünk rendelkezésére.