Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Élményekben és ajándékokban gazdag karácsonyra vár 2600 gyereket a Gyermekmentő Szolgálat

Élményekben és ajándékokban gazdag karácsonyra vár 2600 gyereket a Gyermekmentő Szolgálat
(Munkatársunktól)

Ezen a karácsonyon is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg nehéz anyagi körülmények között élő 2600  gyermeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ)

A pesti WestEnd City Center Cinema City mozitermében rendezendő mindenki karácsonyára háromszáz gyereket várnak december 10-én, hétfőn egy órától budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetesebbé tegyék számukra a karácsonyt. A szolgálat immár 27-ik éve rendezi meg a fővárosi önkormányzatával közös karácsonyi programját, amelyen az Operettszínház művészei is részt vesznek, hogy műsorukkal maradandó élményt szerezzenek gyámolítottjaiknak.

Az OTP Bank – a Gyermekmentő egyik nagy és talán legrégebbi támogatója – a az idén is különleges meglepetéssel készül az eseményen részt vevők számára. A pénzintézet munkatársai ez alkalommal is karácsonyi hangulatot, meghittséget, önfeledt játékot ajándékoz a gyerekeknek – társasjáték formájában. A házigazda WestEnd City Center is ajándékcsomaggal és meglepetés műsorszámmal várja a kis vendégeket, akiknek még arcfestéssel és édességgel is kedveskedik.

Az országházi gyermekkarácsonyon nyolcszáz meghívottal számolnak december 15-én, szombaton: nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolásokat hívtak meg. Ez alkalommal a vendégek vehetik birtokba a törvényhozás termeit.

A meghívottakat művészek szórakoztatják ünnepi műsorral és interaktív programokkal; találkozhatnak sportolókkal, zenészekkel, és idegenvezetők mutatják meg nekik a hatalmas, látnivalókban gazdag épületet. A négyórás program végén a vendégeket megajándékozzák.

Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettje az MKB karácsonyi gyermekgálájának a fénypontja. December 16-án, vasárnap 11 órától 1500 lányt és fiút fogad – az Operaház felújítása miatt – az Erkel Színház. A hagyományos karácsonyi meseelőadás után megvendégelik és megajándékozzák a meghívottakat, hogy ezzel tegyék felejthetetlenné számukra az ünnepi órákat. Az MKB mostanáig mintegy 27 ezer gyermeket vendégelt és ajándékozott meg.

A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás. Csajkovszkij „A diótörő” előadása évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Ez alkalommal visszatér az Erkel Színház színpadára Oláh Gusztáv legendás díszlete és a klasszikus balett hagyományait követő darab. A klasszikus zenei anyagra egy igazi diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott koreográfiát. Az előadást három felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Földi Leát (Mária hercegnő), Oláh Zoltánt (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Bajári Leventét (Drosselmeier) és Radziush Mikalait (Egérkirály) láthatják.

A szervezőket ez alkalommal a BASF Hungária Kft., a Semes Kóser Pékség, a Budapesti Operettszínház, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a Penny Market, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Metro Kereskedelmi Kft., a Smile Palacsinta, a Spar Magyarország Kft., a Magyar Pékszövetség és az UNIQA Biztosító Zrt. segíti ajándékaival, hogy sokáig emlékezetes maradjon a meghívott gyerekek karácsonya.