Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 17. Az év 108. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739390. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Liliommal jótékonykodnak a beteg gyermekek javára

Liliommal jótékonykodnak a beteg gyermekek javára
LigetPress

December 17-én, hétfőn este 7 órakor kezdődik a pesti Vígszínházban Molnár Ferenc: Liliom című darabjának az elsőadása. Ez így teljesen köznapi hír. Ha hozzátesszük, hogy a 110 esztendős Molnár-mű ez alkalommal különösen nemes célt szolgál, már nem az. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ugyanis hagyományosan az idén is megtartja jótékonysági estjét a Vígben. (Nyitó képünk forrása: Vígszínház.)

Julika és Liliom szerelmének legendája megihlette a világ nagy művészeit. Orson Welles rádiójátékot, Fritz Lang filmet rendezett, Ingrid Bergman pedig eljátszotta Julikát. A Vígszínházban Csortos Gyula és Varsányi Irén vitte sikerre Molnár életművének egyik legkülönlegesebb alkotását. Legutóbb feledhetetlen Liliom volt Kaszás Attila és Julikája, Eszenyi Enikő. A Vígszínház zseniális házi szerzője, Molnár Ferenc művei tovább élnek a Víg színpadán, A Pál utcai fiúk, a Játék a kastélyban és A testőr után újabb remekművet láthat a közönség - írja a teátrum honlapjának szerzője. A december 17-i szereplők között látható Hajduk Károly, Szilágyi Csenge, Orosz Ákos, Waskovics Andrea, Zoltán Áron. A darabot ifj. Vidnyánszky Attila rendezi.

Az emelt díjas (25 ezer forintos) jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Jegyrendelés a budapesti 475 70 00 és 475 70 04 telefonon, vagy e-mailben: gabos.erika@gyermekmento.hu