Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. március 29. Az év 89. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739371. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Érvek párbaja az ELTE-n: nemzetközi médiajogi és szólásszabadsági perbeszédmondó verseny

Érvek párbaja az ELTE-n: nemzetközi médiajogi és szólásszabadsági perbeszédmondó verseny
LigetPress

Az University of Oxford felkérésére az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara (Budapest, V., Egyetem tér 1-3.) rendezi meg  december 5–7. között a világ legnagyobb médiajogi és szólásszabadsági perbeszédmondó versenye, a Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition közép-kelet-európai regionális válogatóját. 

Negyedik alkalommal most, a 2018/2019. tanévben méretteti meg magát az ELTE ÁJK csapata az Oxfordi Egyetem által szervezett Monroe E. Price Media Law Moot Court médiajogi és szólásszabadsági perbeszédversenyen. A magyar egyetemisták az első próbálkozásuk alkalmával, 2015-ben a regionális fordulóig jutottak; 2016-ban már kinn voltak Oxfordban, tavaly pedig sikerült bejutniuk a legjobb tizenhat közé.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát Erdősi Rebeka, Gyetván Dorina, Kiss Nóra, Mező Emese, Sziládi Péter és Tatár Attila képviseli, a csapat felkészítő tanára pedig az idén is Gosztonyi Gergely, a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék adjunktusa.

A versenyre, amelynek zsűri-névsora itt, részletes programja pedig itt tekinthető meg, szurkolókat is várnak.

A vetélkedőt az Igazságügyi Minisztérium oktatásfejlesztési programja, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a PwC-tag Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda, illetve az ELTE Tehetséggondozási Tanács támogatja.