Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Óbudai Egyetemen is megkezdi a duális képzést a Siemens

Az Óbudai Egyetemen is megkezdi a duális képzést a Siemens Az Óbudai Egyetemen is megkezdi a duális képzést a Siemens
(Tudósítónktól)

Jövő februárban megkezdődik a Siemens duális képzése az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán, a villamosmérnöki alapszakon, elsőként tíz hallgatóval. (Illusztráció: https://ittrends.ro)

Itthon 2015-ben kezdődtek meg a duális rendszerű felsőoktatási képzések, amelyek lehetőséget kínálnak a hallgatóknak arra elméleti tudásuk gyakorlati hasznosítására már az egyetemi évek alatt, miután diplomával a kezükben a hagyományosnál felkészültebben kezdhetik meg pályafutásukat. A duális képzés pontos tanrendjét a felsőoktatási intézmény és a hazánkban 1887 óta jelen lévő, 3700 munkatársat foglalkoztató Siemens közösen dolgozza ki a szakterület- és vállalat-specifikus tananyaggal együtt.

A Siemens eddig a Műegyetem villamosmérnöki mesterszakán és a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszakán kínálta a duális felsőoktatási képzés lehetőségét. Ez bővül jövő év elejétől az Óbudai Egyetem villamosmérnöki alapszakával, ahonnan a Siemens egyelőre tíz hallgatót vár budapesti telephelyeire.

Az új duális alapképzésre a jövő év első két hetében jelentkezhetnek az érdeklődők. Különlegessége, hogy akár a második félévüktől csatlakozhatnak a képzésbe a hallgatók – eddig erre csak a tanulmányok második évétől volt lehetőség. Ennek megfelelően a képzés hossza 6–7 félév is lehet.