Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vészesen csökken az ellenzék támogatottsága, egyre több a bizonytalan

Vészesen csökken az ellenzék támogatottsága, egyre több a bizonytalan
Publicus Intézet

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából november 14–21. között 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságának alakulását. Fidesz-KDNP támogatottsága 25 százalék, az MSZP-Párbeszédé és a Jobbiké 8–8 százalék.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a múlt havi csökkenés után ebben a hónapban egy százalékpontot növekedett, így 25 százalék. Az MSZP-Párbeszéd támogatottsága a múlt hónapok változatlansága után egy százalékpontot csökkent, 8 százalék. A Jobbik esetében a múlt hónapok lassú csökkenése után folytatódott az erózió; újabb egy százalékpontot veszítve most 8 százalék.

Az LMP támogatottsága nem változott, és 2 százalék, a DK esetében viszont egy százalékpontot csökkent, és így 2 százalék. A Kétfarkú Kutya párt  és a Momentum esetében sem változott a támogatottság, így 2 és 1 százalék. A Mi hazánk mozgalom párt támogatottsága megjelenése óta először a múlt hónapban elérte az 1 százalékot; ez ebben a hónapban sem változott. Az MLP-nek viszont ez most sem sikerült. Az Együttet pedig megszűnése okán ettől 2018 júniustól nem mérjük. A bizonytalanok aránya a múlt havi növekedés után, most újra két százalékpontot növekedett, 49 százalék.

A kutatás eredményeiről további részletek, például az országban zajló folyamatokkal való elégedettség változása és a biztosan szavazó pártválasztók preferenciái a szombaton megjelent Vasárnapi Hírekben találhatók.