Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hajléktalanság – fasisztoid provokáció Budapesten

Hajléktalanság – fasisztoid provokáció Budapesten
Infovilág

Hajléktalanok ellen uszító fasiszta provokáció helyszíne volt péntek délben a budai Mammut üzletház Spar élelmiszerboltja – jelentette a Magyar Szociális Fórum. Egy ötven év körüli, jól öltözött, ismeretlen férfi odalépett Simó Endréhez, a Magyar Szociális Fórum alapító-szervezőjéhez, és azzal fenyegette meg, hogy kinyírja, ha a hajléktalantörvény helyett a hajléktalanok lakhatási jogát védelmezi.

„El kell tüntetni ezt a söpredéket a Föld felszínéről” – mondta az ismeretlen Simónak, aki megkérdezte tőle: miért tartja söpredéknek azt, aki az életéért küzd. „Azért mert nem kívánom szagolni az aluljáróban élő mocsadék szagát, sem pedig hallgatni a maga-féle zsidó mocsadék hangját, aki védelmébe veszi őket” – hangzott a válasz. „Ön nem magyar ember, ön csak itt lakik. Jobban teszi, ha mihamarabb elhúz innen, míg megteheti” – fűzte hozzá közvetlenül fenyegetően.

Ezt követően az ismeretlen verekedést próbált kiprovokálni, de nem tudott. A szóváltás hallatán hatvan év körüli idős asszony lépett oda Simó Endréhez, és így szólt hozzá: „Nagyon tisztelem önt azért, amit az emberekért tesz”.

A történtekről az MSZF számolt be a sajtónak Simó beszámolója alapján.