Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 16. Az év 107. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739389. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nicsak, Gruevszki! Vagy mégsem?

Nicsak, Gruevszki!  Vagy mégsem?
Föld S. Péter

A hivatalos magyarázat szerint a magyar hatóságoknak nem volt közük ahhoz, hogy Nikola Gruevszki Magyarországra szökött. Én ezt elhiszem, nincs okom kételkedni a magyar hatóságok magyarázatában, még soha nem hazudtak nekünk, állampolgároknak, miért épp most tennék.

De ettől még itt a kérdés, hogyan került Magyarországra a köztörvényes bűnökért elítélt volt macedón miniszterelnök? Hála a sok forrásból származó információknak, ma már viszonylag tiszta a kép, azaz, meglehetősen nagy valószínűséggel rekonstruálható, miként jutott hazánkba a volt macedón miniszterelnök.

Úgy történt, hogy a magyar hatóságok, akik – mint volt szerencsénk említeni –, nem vettek részt a börtönbüntetésre ítélt Gruevszki megszöktetésében, egyik reggel egy embert vettek észre az utcán.

– Te, az ott nem a Gruevszki? – kérdezte az egyik magyar hatóság a másikat.
– Melyik?
– Csak egy ember van ott, te nagyon hülye!
– Tényleg. Nekem is ismerős valahonnan.

Aztán rájöttek a magyar hatóságok, hogy az ember, akit észrevettek az utcán, valóban Orbán Viktor jó barátja, Nikola Gruevszki, volt macedón elnök.

Nagyon csodálkoztak a magyar hatóságok, el sem tudták képzelni, hogyan kerülhetett ide Gruevszki. Magyarország nemcsak a világ egyik legbiztonságosabb országa, de a földkerekség legjobban őrzött határával is rendelkezik, egy légy, annyi nem bír átjönni a hatóságok tudta nélkül.

Ez a Gruevszki meg mégis itt van.

Jelenleg ennyit tudunk Nikola Gruevszki Magyarországra érkezésének körülményeiről. Aki még ennél is hihetőbb változatot ismer, kérjük, álljon elő a történetével.