Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

5G hálózaton netezhetnek a bécsi Christkindlmarkt látogatói

5G hálózaton netezhetnek a bécsi Christkindlmarkt látogatói
EuroCommPR*Bécs

A karácsonyi vásárnak (Christkindlmarkt) is helyet adó Rathausplatzon tesztelik a 5G mobiltelefon-technológiát Bécsben. A hálózatra bárki csatlakozhat, akinek LTE-s telefonja van. Az új technológia előnye, hogy a nagyszámú használó ellenére a korszerű technológiával ellátott készülékek azonnal tudnak csatlakozni az internetre és a hálózat is stabil. (A képen: a kezdeményezésben részt vevők bekapcsolják az 5G teszthálózatot a bécsi Rathausplatzon  © PID / Christian Jobst)

Az 5. generációs mobiltechnológia (5G) tesztje kezdődött meg most a Bécsi Városháza előtti téren, a Rathausplatzon, ahol Bécs ikonikus karácsonyi vására, a Christkindlmarkt is zajlik. A tér azért is kiválóan alkalmas kísérleti terepnek, mert évente egy sor, nagy tömegeket vonzó rendezvénynek ad helyet. A látogatók pedig egy kis területre koncentrálódva küldözgetnek óriási adatmennyiséget.

A tesztidőszak a jövő őszéóig tart, az addig gyűjtött tapasztalatokat pedig a tényleges 5G hálózat kiépítéséhez használják fel. Ki szeretnék deríteni például, hogy miként lehet magas színvonalú szolgáltatást biztosítani az ilyen rádiótechnikai szempontból nagyon nagy kihívásnak számító környezetben, illetve milyen infrastrukturális követelményeknek kell megfelelni. A tesztüzem Bécs város, valamint az A1 Telekom Austria, a T-Mobile Austria és a Hutchison Drei mobilszolgáltató közös vállalkozása.

Az új hálózati technológiát bárki kipróbálhatja, aki a Christkindlmarkton LTE-s telefont vagy mobil végfelhasználói készüléket használ.