Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kölcsönzőből is öltözködhetnek a bácsiek

Kölcsönzőből is öltözködhetnek a bácsiek
EuroCommPR*Bécs

Befutott és feltörekvő osztrák divattervezők alkotásai, elismert nemzetközi márkák, vintage-darabok (értsd: 1920–75 közötti öltözködési stílusoknak megfelelők) és dirndlik (osztrák–bajor női népviselet) szerepelnek egy bécsi kezdő vállalkozás kínálatában, amely nem el-, hanem kölcsön adja a ruhákat. Így bárki a legújabb divat szerint öltözhet.

Kölcsönzésre előkészített dizájnerruhák az Endlos Feschnél (© PID / Christian Jobst)

A „nincs egy rongyom, amit felvegyek"-problémára kínál egyedi és környezetkímélő megoldást a bécsi „Endlos Fesch" (a.m. végtelenül csinos, elegáns, divatos) nevű startup, amely formatervezett ruhákat ad bérbe. Az ügyfelek több mint 450-ből válogathatnak; valamennyi ismert és kezdő osztrák ruhatervező kreációja, nemzetközi márkák modelljei, illetve divatos vintage-darabok. A kínálatot dirndlik széles választéka egészíti ki. Így a kölcsönzőben bárki megtalálja a megfelelő öltözetet a sörfesztiválra, az unokahúg esküvőjére vagy a céges bulira anélkül, hogy új darabbal kellene gazdagítania amúgy is széles ruhatárát vagy kétszer ugyanazt a ruhát kellene viselnie.  

A kölcsönzőnek nincs meghatározott helye, pop up store-okban működik: november 30-án és december 1-jén például a bécsi köztisztaságiak használtcikk-kereskedésében, a 48'er-Tandlerben vendégeskedik.

A bizonytalan ügyfelek szakmai tanácsadó segítségét is kérhetik a megfelő ruhadarab kiválasztásában. A kikölcsönzött ruhák egy hónapig maradhatnak használójuknál, egynek-egynek kölcsönzési díja 25 euró, ennél több után kedvezmény jár. A ruhák tisztításáról a vállalkozó gondoskodik.