Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 18. Az év 109. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739391. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egyvégtében Győrből Kelenföldig – elkészült az új vasúti menetrend

Egyvégtében Győrből Kelenföldig – elkészült az új vasúti menetrend Egyvégtében Győrből Kelenföldig – elkészült az új vasúti menetrend Egyvégtében Győrből Kelenföldig – elkészült az új vasúti menetrend
Infovilág

Elsősorban az InterCity-, illetve a reggeli órákban a Sopron–Győr vonalon a regionális közlekedésben lesz majd nagy változást a december 9-től életbe lépő új vasúti menetrendben. Az eddig Csornán összekapcsolt Savaria–Scarbantia InterCity Szombathelyről és Sopronból is önálló vonatként, 12–15 perccel rövidebb menetidővel közlekedik Budapest-Keleti pályaudvarig.

A Savaria InterCity-vonat Szentgotthárd–Szombathely-Szőlős között változatlan menetrenddel közlekedik, Szombathely állomásról azonban 6 perccel korábban, 5,54-kor indul. Répcelakon nem áll meg, Csornán az eddigi 12 perc helyett csak egy percet áll. Győrből a jelenlegi menetrendhez képest 18 perccel előbb, 7,03-kor indul tovább, a kisalföldi megyeszékhely és Budapest-Keleti pályaudvar között pedig csak Kelenföldön áll meg. Mindennek köszönhetően 8,49 helyett 21 perccel korábban, 8:28-kor érkezik meg a Keletibe. Szombathely és Budapest-Keleti pályaudvar között 15 perccel lesz rövidebb a Savaria InterCity menetideje.

A répcelaki utasok számára fontos információ, hogy a jelenleg Szombathelyről 5,04-kor induló, Csornán át Hegyeshalomig közlekedő személyvonat 8 perccel később, 5,12-kor indul. A vonat 5,54-kor érkezik Répcelakra, ahonnan 5,59-kor indul tovább, és 6,26-kor érkezik meg Csornára. Az utasoknak ott átszállhatnak a rövidebb menetidővel közlekedő Savaria InterCity-vonatra, amely 6,41-kor indul tovább Csornáról Budapest-Keleti pályaudvarra.

A Soprontól Budapest-Keleti pályaudvarig közlekedő Scarbantia InterCity vonat menetideje 12 perccel csökken, mivel Csornán már nem kapcsolják össze a Szombathely felől érkező InterCityvel. A vonat Sopronból a jelenlegihez képest 17 perccel később, 6,25-kor indul és 8,54-kor érkezik meg a Keletibe.

A Budapestről 19,10-kor induló InterCity-vonat Csornától közvetlen eljutást kínál Sopron és Szombathely irányába is. A Sopronba közlekedő kocsik a vonat elején, a szombathelyiek pedig a vonat végén lesznek majd.

Az InterCity-közlekedés mellett a regionális forgalomban több módosítás szerepel a december 9-től érvényes menetrendben. A reggeli időszakban Soprontól Győrig, illetve Győrtől Sopronig közlekedő személyvonatok menetrendje módosul.

A jelenleg Sopronból 4,46-kor induló és Győrig közlekedő személyvonat Sopronból 9 perccel később, 4,55-kor indul és Győrbe 6,01 helyett 16 perccel később, 6,17-kor érkezik. A jelenleg Sopronból 5,48-kor induló Győr állomásig közlekedő személyvonat Sopronból 12 perccel később, 6 órakor indul és Győrbe 7,08 helyett 9 perccel később, 7,17-kor érkezik. A jelenleg Sopronból 6,17-kor induló Győr állomásig közlekedő személyvonat Sopronból 28 perccel később, 6,45-kor indul, és Győrbe 7,33 helyett 33 perccel később, 8,06-kor érkezik. A vonat új eljutási lehetőséget teremt ebben az idősávban. 

A Sopron–Szombathely–Pécs között közlekedő személyvonat a menetrendváltást követően megáll Salköveskút–Vassurány megállóhelyen is, illetve egyes Szombathely–Pécs között közlekedő vonatok esetén többlet megállási helyek lesznek a menetrendben.

A Szombathely–Csorna–Rajka viszonylatban közlekedő személyvonatok Hanság-Nagyerdő megállóhelyen nem állnak meg, Dénesfa és Páli–Vadosfa megállóhelyek esetében pedig irányonként 3 személyvonat vehető igénybe feltételes megállással.