Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tanulás tableten – segít a Vodafone

Tanulás tableten – segít a Vodafone
(Tudósítónktól)

Megújul a jövő tanévben a Vodafone 2015-ben létrehozott digitálisiskola-programja: három új partnernek köszönhetően számos izgalmas elemmel bővül. A Nemzeti Köznevelési Portál, a LEGO Education és a Tanoda-program bevonásával tovább növeli a tanárok és a diákok digitális kompetenciáit, és lehetővé teszi, hogy az ország elmaradott térségeinek tanulói is részesülhessenek a digitális világ kínálta lehetőségekből. Működésének első évében a program elsősorban eszközöket és internet- kapcsolatot adott a résztvevő iskoláknak, majd az eszközök használatát igyekezett megtanítani.

A program a múlt két évben 6500 gyermeket és 700 pedagógust ért el; cél a részvevők körének a bővítése. A köznevelési portál 40 ezer digitális feladatból és szemléltető anyagból álló gyűjteményét jó 1500 iskola használja. Valamennyi tantárgyból – az elsőtől a tizenkettedik osztályig – érhetők el ingyen digitális tartalmak. Azért, lépést tarthasson a gyorsan változó igényekkel, a portál teljesen megújul. A Vodafone digitálisiskola-programjában részt vevő öt iskola tanulóit, pedagógusait kérték föl a megújuló portál kipróbálására.

A másik együttműködő partner a LEGO Education, amely bemutatja a gyerekeknek: a programozás érdekes és szórakoztató elfoglaltság. Kezdésképpen öt iskola kap öt-öt LEGO-robotot szakköri használatra. Előtte persze a szakkörvezetőket kell megtanítani a lego-robotozásra.

A megújuló digitálisiskola-program harmadik együttműködő partnere a Tanoda-program, melynek a Vodafone Alapítvány 100 tábla-számítógépet és hozzá kellően gyors internet-kapcsolatot adományoz a jövő tanévben.