Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kibővített gyermekorvosi ügyelettel készülnek Bécsben az influenza támadására

Kibővített gyermekorvosi ügyelettel készülnek Bécsben az influenza támadására
EuroCommPR*Bécs

Mivel várhatóan elsősorban a tíz évesnél fiatalabbakat érinti majd az idei influenzajárvány, az osztrák főváros kibővített gyermekorvosi ügyelettel és influenzás betegeknek fenntartott kórházi osztályokkal készül a járványra. És nem győzik hangsúlyozni: védőoltás, védőoltás, védőoltás. (Nyitó képünkön: A 1450-es telefonszámon ápolási tanácsokat és az orvosi ellátással kapcsolatos információkat is kapnak az aggódó szülők © PID / Christian Fürthner

Mivel a bécsieknek kevesebb, mint tíz százaléka oltatja be magát influenza ellen, az osztrák főváros az idén is átfogó, összehangolt intézkedésekkel várja az idényt. Ezúttal a gyerekek hétvégi ellátására összpontosít az egészségügy, mivel az előrejelzések szerint elsősorban a tíz évesnél fiatalabbakat fenyegeti a betegség. Az ausztráliai tapasztalatok alapján ugyanis – ahol már lecsengőben van a betegség – a 2009-ben világméretű járványt okozó vírus tér majd vissza. Ezzel a lakosság nagy része találkozott már, csak a tíz évesnél kisebbek nem, így főleg ők betegedhetnek meg.

Bécsben éppen ezért az Allgemeines Krankenhaus és a Kaiser-Franz-Josef-Spital gyermekorvosi szolgálata mellett hétvégente mindig nyitva lesz további három gyermekorvosi ügyelet is, a 141-es ügyeleti telefonszámon pedig további orvosokat kérhetők a betegekhez. A kórházak ambulanciáin a lázas betegek maszkot és külön várót kapnak, hogy ne fertőzzék meg várakozó betegtársaikat, a kórházi ellátásra szoruló influenzás betegeket pedig külön osztályon ápolják.

A legjobb védekezés a megbetegedés ellen természetesen a védőoltás és egy sor egyszerű megelőző intézkedés. Ilyen például a gyakori kézmosás, a vitaminban gazdag táplálkozás, a gyakori szellőztetés és az emberekkel zsúfolt helyek kerülése.

Különösen az influenzaszezonban sok aggódó szülőnek nagy segítség a 1450-es telefonszámon hívható ingyenes egészségügyi tanácsadás, ahol a speciálisan képzett személyzettől nemcsak ajánlásokat kapnak, hogy mit tegyenek, de azt is megtudhatják, hol találnak ügyeletes patikát, vagy nyitva tartó gyermekorvosi rendelőt.