Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Éneklő teknős a műanyag-szemét csökkentéséért

Éneklő teknős a műanyag-szemét csökkentéséért
(Tudósítónktól)

A SodaStream International Ltd ma megkezdte videókampányát, mely az egyszer használatos műanyagok miatti világméretű környezetszennyezésre és általa az élővilág pusztításra hívja fel a figyelmet. A videóban egy éneklő tengeri teknős is feltűnik, felszólítván az embereket, hogy vegyék ki a részüket a változásból és tegyék egyszerűbbé életüket az újratölthető műanyag palackok használatával. A felvételeken az is megjelenik, mi vár az emberiségre, ha a zöld hegyeket és a kéklő óceánokat teljesen beborítja a műanyagszemét.

Daniel Birnbaum, a SodaStream ügyvezető igazgatója kijelentette: a szárazföld egy részét beborító, az élővizeket halálosan szennyező műanyagáradatnak az emberi szervezetre gyakorolt hatásai egyelőre ismeretlenek, de Földünk élővilágát súlyosan fenyegeti. A ma megkezdett kampány kezdeményezői a tengeri élőlények hangját is szeretnék hallatni, arra bátorítván az embereket és a vállalatokat, hogy az egyszer használatos műanyagok helyett térjenek át az újra felhasználható csomagolásokra. (A video megtekintésért kattintson ide!)

A tengeri teknős Sir Rod Stewart hangján szólal meg a videóban, a Trónok Harcában a Hegyet alakító Hafþór Júlíus „Thor" Björnsson pedig teljes életnagyságban tűnik fel a nézők előtt. Mellettük látható még a feltörekvő tehetség, Sarah Catherine Hook, valamint egy kórus és több tengeri élőlény, amelyet megsebesítettek a műanyaghulladékok. A szereplők együtt énekelnek el részleteket a SodaStream erre a célra írt dalából.

„Nagy szeretettel viseltetek az óceánok és a tengeri élővilág iránt és boldogsággal tölt el, hogy hangomat adhattam a videóhoz, támogatva ezzel a kampány célkitűzéseit” - nyilatkozta Sir Rod Stewart. Hozzátette: ha ez segít erősíteni a környezet-tudatosságot és érdemi változást indít el az újratölthető műanyag palackok használatának elterjedéséért, akkor már megérte ebben részt venni.

„Egyetlen újratölthető SodaStream palack műanyag palackok ezreit képes helyettesíteni. Világunknak ugyanakkor nagyobb változásra van szüksége a műanyagszemét elleni küzdelemben annál, mint csupán megváltoztatni folyadékfogyasztási szokásainkat” – hívta fel a figyelmet Daniel Birnbaum. Kiemelte: minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy leszoktassuk magunkat az egyszer használatos műanyagokról, ideértve a szívószálakat, poharakat, táskákat és palackokat. A SodaStream reméli, hogy ez a kampány erőt ad a változások elindításához.