Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A G Data csatlakozott a kiberbűnözés elleni világszövetséghez

A G Data csatlakozott a kiberbűnözés elleni világszövetséghez
(Tudósítónktól)

A Cybersecurity Tech Accord, a a kiberbűnözés elleni világszövetség több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G Data is csatlakozott, ezzel is hangsúlyozza: a maga módján és eszközeivel megvédi ügyfeleit a titkosszolgálatoktól vagy kiberbűnözőktől induló IT-támadásoktól. Az antivírus-megoldásokról ismert G Data mellett a tagok között olyan cégek vannak, mint a Microsoft, a Cisco, a HP.

A kiberbűnözés elleni harc az egész társadalom feladatává vált, és egyre fontosabb a digitális világban. Német IT-biztonsági vállalatként a G Data magától értetődően támogatja a digitális biztonságot erősítő kezdeményezést – jelentette ki Hendrik Flierman, a bochumi központú cég értékesítési igazgatója.

A Cybersecurity Tech Accord a vezető technológiai cégek önkéntes vállalása azzal a céllal, hogy a kiberbűnözés elleni harc szinergiáit kihasználva, az együttműködést ösztönözve a tagok közösen hárítsák el a kibertámadásokat.

A koalíció négy alapelve:

# a termékhasználók és az ügyfelek védelme bárhol

# az ártatlan állampolgárokat és vállalatokat érő támadások elhárítása

# a használók, ügyfelek, fejlesztők támogatása a kiberbizonsági védelem megerősítésében

# partnerségek kialakítása a kiberbiztonság erősítése céljából.

A koalícióhoz csatlakozók szándéka szerint a jövőben a tagok megosztják egymással a kiberfenyegetettségi információkat, ezzel is csökkentendő a kártevők terjedését az interneten.

Hét évvel ezelőtt a G Data aláírta a „No backdoor” (Nincs hátsóajtó) garanciát a TeleTrust által kezdeményezett, önkéntes  „IT-biztonság Németországból” program részeként. Az aláírással a G Data önként vállalta, hogy termékeiben megtalált esetleges biztonsági hibákat nem fedi fel egyetlen titkosszolgálat előtt sem, és nem küld nekik át semmilyen adatot. A vállalat kijelenti, hogy visszautasítja az együttműködést a titkosszolgálati ügynökségekkel. A törvényi helyzet erre vonatkozóan Németországban tiszta, a G Data nem kényszeríthető együttműködésre semmilyen nemzeti titkosszolgálattal.