Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jár a Joon – bővülnek a magyar–francia turisztikai kapcsolatok

Jár a Joon – bővülnek a magyar–francia turisztikai kapcsolatok
Elek Lenke

Mindig izgalmas, amikor egy új légitársaság első gépe leszáll Ferihegyen. Még akkor is, ha francia színekben teszi ezt, hiszen Franciaországgal sok évtizede erős a légiforgalmunk. November 8-án hivatalosan is elindult az Air France újgenerációs légitársasága, a Joon első járata a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Budapestre. A Liszt Ferenc repülőtéren ünnepélyesen fogadták és indították a járatot, a szokásos vízalagutas köszöntéssel, amelyet ezúttal is a reptéri tűzoltók prezentáltak.

Az eseményen részt vett Pascale Andréani, Franciaország budapesti nagykövete, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Jean-Michel Mathieu, a Joon vezérigazgatója is.

A két főváros között hatszázezren utaznak évente és ez az utasszám folyamatosan növekszik, december végére elérheti a hétszázezret is – emelte ki Lammers.  Majd hozzátette: biztosak benne, hogy a magyar utazók körében is népszerű lesz a légitársaság, amely fiatalos, lendületes arculatával és szolgáltatási színvonalával valami egészen újat kínál a piacon. A Joon megjelenése által hatodával nőtt az utasok rendelkezésére álló helyek száma a Budapest–Párizs vonalon. Erre a bővítésre biztosan szükség lesz, hiszen egyre több magyar utazik Franciaországba és mind több készül onnan hozzánk.

A téli menetrend kezdetétől az egykor az Air France által üzemeltetett járatokat – naponta háromszor – immár a 2017-ben alapított Joon repüli a magyar és a francia főváros között. A járatok természetesen továbbra is a már megszokott kényelmes átszállási lehetőségeket kínálják az Air France és KLM kiterjedt útvonal-hálózatára.

Jean-Michel Mathieu, a Joon vezérigazgatója hozzátette: nagyon büszke arra, hogy az Air France újgenerációs légitársasága repül ebbe a gyönyörű városba Európa szívében. A Joon révén ezen a télen napi három járattal, a jövő nyári menetrendtől kezdődően pedig néggyel, 15 százalékkal több ülést kínálnak a francia légitársaságok az utasoknak.

A Joon szolgáltatásait a legújabb utazási igényeknek megfelelően alakították. Ennek jele a fiatalos stílusú, könnyed stewardess ruha is.

A Budapest–Párizs járat egy intenzív terjeszkedés része, a magyar fővárossal egyidejűleg más útirányok felé is nyit a társaság.