Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 23. Az év 114. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739396. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mától karácsonyozik a posta

Mától karácsonyozik a posta
Infovilág

Forgalmi bélyeg kiadásával köszönti a Magyar Posta az idei karácsonyt. A jókívánságok postára adásához használható újdonság – a múlt évekhez hasonlóan – értékjelzés nélküli, „Belföld" felirattal ellátott, öntapadós bélyeg, ami alap- és speciális változatban is megjelenik.

Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült. Az ünnepi hangulatú bélyegképen hóember, az elsőnapi borítékon a karácsonyfát közösen díszítő gyerekek és állatok, a bélyegzőn pedig egy mesebeli rénszarvas motívuma látható. Az újdonságot Szalma Edit grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda gyártotta. A kiadványok mától kaphatók.

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen és a vonalkódon elhelyezett képi elemek, valamint magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi feliratok teszik érdekesebbé. A kisív esetében a flexo nyomdai eljárást csillogófesték-nyomtatással ötvözték, melynek eredményeképpen a bélyegeken ragyogó fényben tündöklő hópelyhek láthatók.

Advent és karácsony idején, december 2–26. között a posta lehetőséget kínál ügyfeleiknek arra, hogy (a szolgáltatási díj megfizetése ellenében) ünnepi bélyegzéssel küldjék üdvözleteiket. A zöld festékes bélyegzők alapváltozatainak, valamint a „Karácsonyi Posta” jelző képe jobb oldalon fent látható.