Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 23. Az év 114. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739396. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ingyenes alkalmazással kereshető jogszabályok

Ingyenes alkalmazással kereshető jogszabályok
(Tudósítónktól)

A Nemzeti Jogszabálytár ingyenes mobil-alkalmazásával minden eddiginél egyszerűbben elérhetővé válnak a jogszabályok. Az alkalmazás lehetőséget kínál arra, hogy az állampolgárok, vállalkozások az őket érintő/érdeklő jogszabályok szövegeit gyorsan megtalálják a letisztult funkcionális felületen.

A mobilalkalmazás alapfunkciói regisztráció nélkül érhetők el. Ha például az utcán sétálva egy KRESZ-szabályra lennénk kíváncsiak, pillanatok alatt elérhető a keresett közlekedési előírás. Az applikáció révén a leggyakrabban keresett jogszabályokat (Ptk., Btk., Áfa tv., KRESZ stb.) külön listában, a rövidítések alapján ábécé sorrendbe szedve jeleníti meg. Könnyű a keresés akkor is, ha a használó tudja a keresni kívánt jogszabály számát és típusát, sőt, a tárgyszavak segítségével is egyszerű megtalálni a kívánt szöveget. A szókereső funkcióval a jogszabályokban előforduló szavak kereshetők a címekben és a tartalomban. A jogszabály megjelenítése után további szöveges és paragrafus szerinti keresésre van lehetőség. A keresett szöveg megadása után a találatok kiemelten jelennek meg, az oldal az első találati elemre ugrik, a találatok közötti ugrás ikonok segítségével történik. Paragrafus szerinti keresésnél az oldal a keresett paragrafusra ugrik.

Az alkalmazás teljes értékű használatához, az összes szolgáltatás és kényelmi funkció eléréséhez regisztrálni szükséges, amely a mobilalkalmazásból is kezdeményezhető. Az alkalmazás a magyarorszag.hu felületen érvényes bejelentkezési adatokkal (használó neve/jelszó páros) is használható.

A feliratkozást követően további kényelmi szolgáltatások növelik a használói élményt, mint például a megnyitott jogszabály hozzáadása a „kedvencek” listához, így az egyszerűen és gyorsan megnyitható lesz a későbbiekben is.

Különösen izgalmas lehetőség az applikációban, hogy – egy kérdőív kitöltését követően – a saját élethelyzetünkhöz igazodva a rendszer személyre szabott jogszabály megtekintést ajánl használójának.