Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gyermekek világnapja itthon is

Gyermekek világnapja itthon is
LigetPress

A gyermekek világnapján, azaz november 20-án, ismét a gyerekek veszik át a vezető szerepet idehaza és külföldön is. Az idén is csatlakozik az UNICEF Magyarország a világszervezet talán legvidámabb kampányához, a Gyerekhanghoz, amelyet az ENSZ gyermekjogi egyezménye elfogadásának évfordulóján tartanak.

November 20-án kékbe borul az ország több pontja, számos intézményben a kicsik kipróbálhatják a felnőtt szerepeket, sőt, több helyen az „irányítást” is átveszik. 

Figyeljünk a gyermekekre! Hallgassuk meg a véleményüket, adjunk nekik elég információt a világról, vonjuk be őket az életüket érintő döntésekbe – ezek a fő üzenetei az UNICEF Gyerekhang-kampányának. November 20-án az üzleti életben, a kultúra, a média, a szórakoztatóipar és a sport helyszínein fordított napot tartanak, ahol a gyerekek belekóstolhatnak a felnőtt szerepekbe és elmondhatják, mit gondolnak az adott közegről, milyen jövőről álmodnak.  

Máris sok szervezet, vállalat és sportegyesület, önkormányzat jelezte, hogy szeretné a maga módján felhangosítani a gyerekek hangját.

Budapest számos pontján UNICEF-kékbe öltöznek majd középületek; aznap az UNICEF fiatal nagykövetei az országházában is megjelennek. Az UNICEF Magyarország meghirdette gyerekrajz-pályázatát, a legjobb pályaművek óriásplakátként jelennek meg november közepétől az országban, a JCDecaux jóvoltából.