Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ha a kelták ezt sejtették volna! Megnyílt a jóllét csillaghegyi paradicsoma

Ha a kelták ezt sejtették volna! Megnyílt a jóllét csillaghegyi paradicsoma Ha a kelták ezt sejtették volna! Megnyílt a jóllét csillaghegyi paradicsoma
(Tudósítónktól)

Ma megnyílt Óbudán a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. A fővárosi önkormányzat és Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közös beruházásának értéke 3900 millió forint. A fürdőbővítés révén egy jó 7800 négyzetméteres fedett fürdőépület létesült, benne tizenkét medencével.

A beruházás megvalósítása közben az építők egyedülálló leletre – miként a Budapesti Történeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum régészei kiderítették – római kori kelta kocsisírra bukkantak. Az ott élt kelta származású elit temetkezési szokásaihoz köthető sírba egy teljes utazókocsit, illetve kétlovas fogatot helyeztek el. Az utazókocsi díszítése, a díszítőelemek minősége és száma alapján a csillaghegyi kocsisír méltán tekinthető a római Aquincum területéről az utóbbi időben előkerült legszenzációsabb leletek egyikének.

A ma átadott fürdőben minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot. A sportolni vágyókat és úszásoktatásra jelentkezőket egy 25×33 méteres, ketté osztható versenymedence és egy 10×12 méteres tanmedence várja. A versenymedence alkalmas úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is, miután körötte van hely a közönség számára is. Ezen a szinten egy-egy finn és infraszauna is helyet kapott. A wellness-részlegben különböző hőfokú, élményelemekkel gazdagított három medence várja a pihenni vágyókat.

A gyerekparadicsomban sodrófolyosóval ellátott, gyermekjátszótér és egy foglalkoztató kuckó teszi teljes körűvé a családbarát szolgáltatásokat. A szaunavilágban helyet egy-egy aroma-, ördögszauna, gőzkamra, nagyméretű panorámás finn szauna, dézsás sófürdő, bioszauna, hideg- és melegvizes merülő medence, ülőmedence szolgálja a vendégeket. A panorámás külső teraszon épített lebegő élménymedencéből csodálhatják a vendégek a lenyűgöző környezetet.