Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 23. Az év 114. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739396. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csillagászati összegű károkat okozhatnak a kibertámadások – van védelem!

Csillagászati összegű károkat okozhatnak a kibertámadások – van védelem!
(Tudósítónktól)

A kibertámadások által okozott veszteség 2021-re eléri az évi hatbillió dollárt, ezért a hálózatok biztosítása kulcskérdés. A kis- és középvállalkozások a kevésbé kiépített hálózatbiztonsági infrastruktúra miatt még a nagyvállalatoknál is sebezhetőbbek, ezért nekik azonnali megoldást kínáló védelmi eszközökre van szükségük. A tajvani Zyxel erre az igényre válaszol a SecuReporter szolgáltatásával, a felhő alapú biztonsági figyelő és elemző rendszerével. Általa egy alkalmazáson vagy online felületen is figyelhetők a fenyegetések, és kivédhetők az esetleges kibertámadások is.

A megosztott hálózatok biztonságához kapcsolódó szolgáltatások drágák. Azér, hogy mérettől, költségvetéstől és erőforrás-korlátoktól függetlenül minden cég biztonsággal működtethesse a hálózatát, a Zyxel Communications a SecuReporter szolgáltatását kínálja. A felhő alapú biztonsági monitoring és elemző megoldás forgalomra és fenyegetésekre vonatkozó információival a használók még idejében reagálhatnak a veszélyekre –  hálózatuk épségének megóvása végett. 

Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője tudósítónknak a többi elmondta, hogy iparági becslések szerint a kibertámadások által okozott veszteség mértéke 2021-re eléri az évi 6 billió dollárt, ezért senki sem kezelheti nagyvonalúan vállalkozása hálózatát: a lehető legnagyobb biztonságra kell törekednie. „A hálózat forgalmának nyomon követésére és elemzésére szolgáló legtöbb megoldás annyira drága, hogy sok vállalkozás képtelen megfizetni. A tajvani gyártó felhő alapú SecuReportere (azaz «szoftver, mint szolgáltatása») szavatoltan megfizethető, mivel nincs szükség hozzá méregdrága infrastrukturális beruházásra.”

A biztonság elleni támadásokat jelző SecuReporter elemző- és jelentőeszközök nagy választékát kínálja. Segítségével a rendszergazdák azonnal észlelhetik a biztonsági fenyegetéseket, és megtehetik a védekezési intézkedéseket. Az adatforgalmat és használói viselkedéselemzést térképi alapon nyomon követhetik, miáltal az egynél több telephelyet kiszolgáló hálózatok gyorsan és könnyen áttekinthetők.

A SecuReporter adatait a kis- és középvállalkozások is képesek könnyen értelmezni és használni. Néhány kattintás után megtalálható, ki a hibás például a látványos sebességcsökkenésért. A rugalmas személyes adatvédelmi beállításokkal a GDPR-nak és egyéb adatvédelmi szabályoknak is megfelel. A SecuReportert a Zyxel elsőként a saját csúcstechnológiás ATP (Advanced threat protection → fenyegetés elleni fejlett védelem)-megoldásához kínálja, nedm sokkal később pedig a teljes ZyWALL-sorozatához is. A ZyWALL-használók 30 napos ingyenes próbaváltozatként kipróbálhatják a SecuReportert.