Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Taxify mától Debrecenben is – diáktarifa mindenkinek

Taxify mától Debrecenben is – diáktarifa mindenkinek Taxify mától Debrecenben is – diáktarifa mindenkinek
Infovilág

Melbourne, Párizs és Budapest – és még sok város után – Debrecen is csatlakozik a világ ötvennél több olyan városhoz, ahol elérhető a Taxify okostelefonos szolgáltatás. Az utazásszervező alkalmazáson keresztül rendelt autókban a debreceniek kedvezményesen, diáktarifával utazhatnak, és okostelefonjukkal is intézhetik a fizetést is.

A Taxify abban bízik, hogy egyrészt hozzájárulhat Debrecen prosperáló gazdaságához, a városban már működő vagy nemrég bejelentett, kül- és belföldi beruházások sikeréhez, illetve a nemzetközi repülőtért használók kiszolgálásához. Másrészt az egyetemen tanuló nagyszámú magyar és külföldi hallgató, illetve a város kutató- és fejlesztő-központi jellege miatt Debrecenben az átlagosnál többen használnak okostelefont. Nekik kínál kényelmes és biztonságos utazási szolgáltatást a cég.

Minden Taxify-használó kedvezményesen, diáktarifával (tehát az üzletinél olcsóbban) utazhat a megyeszékhelyen. Az elérhető autók az alkalmazásba épített interaktív térképen rendelhetők, bár akár a Google Térkép alkalmazáson keresztül is láthatók a taxik. A Google Térkép bővítménye mutatja az elérhető autók pozícióját, a várható érkezési idejét, és fuvardíjat is kiszámolja az utasoknak. A fuvar kifizethető a Taxify alkalmazással is.

Az új típusú taxiszolgáltatást nálunk elsőként a fővárosban vezették be, és nagy sikert aratott

A Taxify európai utazásmegosztó szolgáltató, amely utasok és sofőrök millióit köti össze világszerte, könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá téve ezzel az utazást. A sofőrök kisebb járulékot fizetnek, az utasoknak olcsóbb az utazás. A Taxifyt 2013-ban alapította az észt Markus Villig (24), és napjainkra az egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó szolgáltatássá vált Európában és Afrikában. A rendszert két tucatnál is több országban, mintegy 15 millióan használják. Markus Villig 19 évesen, 2013-ban készítette el a Taxify alkalmazás első változatát testvére, Martin segítségével. Markus Villig a Forbes Europe „30 under 30” listáján a legfiatalabb vállalatvezetőként szerepelt, és a listán ő lett a legfiatalabb cégalapító, aki egymilliárd dollárnál nagyobb piaci értékű vállalkozást alapított Európában. (Kép: SoundCloud)