Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megnyitott Budapest első fűszerbárja

Megnyitott Budapest első fűszerbárja
(Munkatársunktól)

Teák, sajtkészítmények, magvak, aszalványok, „mindenmentes” finomságok és ostyák alkotják egy új belvárosi hely kínálatának lényegét. Minden tekintetben egyedit álmodott és valósított meg a fiatal tulajdonos hölgy, aki nemcsak a fűszerek ízes világát ismeri, de enteriőr-tervező is. Ez meg is látszik a kiváló ízléssel berendezett helyen, ahol persze kávék, teák, saláták is kaphatók.

A hely különlegessége a saját készítésű, 14 allergéntől mentes ostya, amely jól illik a különféle mártogatósokhoz. A fűszerolajok mellett a legizgalmasabbak a másutt föl nem lelhető szörpök, meg a friss zöld fűszernövényekkel kombinált enyhén alkoholos koktélok.

Akinek van ideje, belelapozhat a helyszínen kínált szakirodalomba is, miközben a gyermeke játszik a babasarokban. Az egyelőre egyedülálló „intézmény” kitalálóinak célja, hogy gyógynövényes tájékoztató központtá lépjenek elő. A hazai alapanyagokat kis vidéki termelőktől szerzik be.

Horváth Rita, a herBar megálmodója és üzletvezetője munkatársunknak elmondta: hosszú távú célja a cselekvő részvétel egy olyan gyógynövényes kezdeményezésben, ami a gyerekek, de még inkább az idősek segítését, támogatását tűzi a zászlajára. Külföldön szép példákat látni e két korosztály igényeinek, kívánságainak a kielégítésére, itthon is szükség lenne rá.