Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pályaválasztók figyelmébe: Euroskills – szakmai vetélkedő Budapesten

Pályaválasztók figyelmébe: Euroskills – szakmai vetélkedő Budapesten
Infovilág

Kétévente rendezik meg a szakmák Európa-bajnokságaként is ismert Euroskills versenyt, amelynek idén Magyarország ad otthont. A versengés, amely kétévente teljes körű rendezvénysorozatot kínál az adott szakmák képviselői és a pályaválasztás előtt állók számára, szeptember 26-án kezdődik.

A versenyek mellett az érdeklődők szakmai kiállításokon, konferencia-programokon, valamint egyéb szakmai rendezvényeken vehetnek részt. A kétévente sorra kerülő esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a szakmák sokszínűségére: a versenyszámok között számos szakma képviselteti magát: kőművesek, szárazépítők, autószerelők, web-fejlesztők, virágkötők, fodrászok és szakácsok és sokan mások mérhetik össze szaktudásukat – egyénileg vagy csapatban. A rendezvény kiváló lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt állóknak, hogy közelről ismerjék meg a különféle szakmákat, akár mindegyik foglalkozásba belekóstolhatnak, kipróbálhatják például a virágkötést vagy a villanyszerelést is.

Magyarország eddig öt-öt World- és Euroskills-versenyt rendezett; a részvevők a kiválósági érmekkel együtt összesen 72 érmet (benne 11 aranyat) szereztek.

A mostani, budapesti, háromnapos Euroskills szeptember 26-án kezdődik a Hungexpón, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vasutak félárú kedvezményt kínálnak a látogatóknak.