Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Minden eddiginél biztonságosabb böngészés az új védelmi szoftverekkel

Minden eddiginél biztonságosabb böngészés az új védelmi szoftverekkel
Infovilág

Mostantól a böngészőkbe beépülő kiegészítő védi a Google Chrome és a Firefox adatforgalmát. A G Data lakossági termékeinek új változatai kiegészítőinek segítéségével a böngészőforgalom minden eddiginél biztonságosabban és hatékonyabban ellenőrizhető.

A szaksajtóban már írtak arról, hogy miért rossz, ha a vírusirtó szoftverek a böngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a https-forgalmat. Emlékeztetőül csak a lényeg: ez a gyakorlat akár ronthatja a biztonságot, és sérülékenyebbé teheti a böngészést. A G Data ezért nem ezt a megoldást alkalmazta a https-forgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor elemezte, amikor azok létrejöttek a számítógépen.

A G Data Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új kiadása azonban ennél is tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe olyan kiegészítőt telepít, amely a https-forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem tör meg egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között, ami maximalizálja a biztonságot.

A szoftverek új változata már letölthető; a telepítés után, a böngésző indításakor egy felugró ablakkaltalálkozik a használó, amely felhívja a figyelmet a kiegészítő telepítésére:

A kiegészítők telepíthetők a szoftveren belülről is. Ehhez nyissuk meg a Beállításokat, majd Antivirus > Böngészés közbeni védelem > Böngészőkiegészítők kezelése útvonalon kattintsunk a Kiegészítők… gombra.

Ezután adjuk hozzá a kiegészítőket a böngészőkhöz.

A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett további újdonság az eddiginél fejlettebb, magatartás alapú védelem (még jobb felismerési algoritmus, kevesebb felhasználói interakció), valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek gyorsabb átvizsgálása.

Ezenkívül már lehetséges az ütemezett víruskeresések szüneteltetése, és a hálózati megosztásokon található fájlok átvizsgálásának teljesítménye is növekedett.