Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

ARCulat és hARCiasság

ARCulat és hARCiasság
László József

Budapesten a Felvonulási tér átalakítás, múzeumépítés és egyebek miatt zárva, így az ARC plakátkiállítás elköltözött, némi kalandok után Zugló külső részén kötött ki, de fő, hogy megvan. Az ARCulat nem változott, irónia, gúny, öngúny és kritika a fennálló viszonyokkal szemben, a hatalmon lévőkkel szemben és magunkkal szemben is, hiszen aligha tehetünk másokat felelőssé azokért a körülményekért, amelyek közepette létezünk...

Ezt akartuk. vagy nem, mégsem?

Nos, a hARCiasság megvan, a kíváncsi nagyérdemű szintén, de az egész belesimulni látszik abba, ami a többség számára a meg nem változtatható élet.

A konzervatív ellenforradalom tarolt, az ellenfelek plakátjai a margóra kerülnek, csakúgy, mint cikkei, és a tények maguk.

A jó hír az, hogy amint az egyik plakát mutatja, az a félelmetes bagoly nem létezik kedves gyerekek, így elvinni sem tud benneteket, vagyis itt maradtok szépen, senki nem megy sehová!

Bár a szervezők nem kaptak lehetőséget arra, hogy a 17 éves hagyományt folytatva továbbra is a Városliget legyen a befogadó helyszíne a kiállításnak – a zuglói önkormányzatnak köszönhetően –, Zuglóban maradt az ARC. Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon megtekinthető az idei tárlat. Mától október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.