Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A fővárosiakhoz közelítenek a szentendrei ingatlanárak

A fővárosiakhoz közelítenek a szentendrei ingatlanárak A fővárosiakhoz közelítenek a szentendrei ingatlanárak A fővárosiakhoz közelítenek a szentendrei ingatlanárak A fővárosiakhoz közelítenek a szentendrei ingatlanárak
(Tudósítónktól)

A Budapest északnyugati vonzáskörzetébe tartozó települések a főváros környékének legdrágább területei közé léptek elő. A térség kiemelkedő települése Szentendre, amely művészeti központ lévén erre fogékony lakók sokaságát vonzotta környezetébe. A városka hangulata és a mesébe illő környezet is sokak szívét meghódítja. Ennek megfelelően virágzik az ingatlanpiac, amely nem csupán az adásvételek számában, hanem az árak növekedésében is megmutatkozik.

Az átlagos négyzetméterár a térségben máris meghaladta a 320 ezer forintot, Szentendrén pedig már 400–450 ezer forint a négyzetméterár-átlag. Jobbára családi házakat, telkeket keresnek az érdeklődők, és persze a lakások iránt is van kereslet, derül ki ingatlanszakértők jelentéséből. A mintegy 27 ezer fős településen csaknem naponta cserél gazdát egy-egy ingatlan, melynek átlagos értéke tavaly meghaladta a 30 millió forintot.

Az új tulajdonosok elsősorban a nyugodt és természethez közeli hangulatot keresik a városban.

Címkék